Željezničar se u 96. minuti spasio poraza od Sarajeva!

Vječiti derbi

Željezničar se u 96. minuti spasio poraza od Sarajeva!

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

U okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras smo gledali sjajan sarajevski derbi.

Konačan rezultat na Grbavici na kraju je glasio 2:2.

Prvi pokušaj imali su gosti u petoj minuti. Suljić je uposlio Varešanovića koji šutira. Nije bilo snage u tom šutu i lako brani Bender.

Desetak minuta kasnije dalekometni udarac Đokanovića sa lakoćom je odbranio Bender.

Šok za Edisa Mulalića u 20. minuti. Nezgodno je pao na lakat Cocalić poslije duela s Mulahusejnovićem i nije mogao nastaviti meč, a na teren je umjesto kapitena Željezničara ušao Kosorić.

Prvi pokušaj ka golu Sarajeva Željezničar je imao u 24. minuti. Santos se namjestio, šutirao, no Šahinović lako brani.

Oglasi

Semir Štilić u 37. minuti preuzima odgovornost za jedan slobodan udarac. Šutirao je iz slobodnog udarca pored živog zida, Šahinović brani krajnjim naporom.

Nekoliko minuta nakon toga Hajdarević je ispalio projektil s dvadesetak metara, Šahinović sjajno brani.

Odmah na drugoj strani solo dionica Varešanovića, no Dal je šutirao pored gola.

Kraj prvog poluvremena kao iz najgore noćne more za Feđu Dudića. Santos je krenuo u kontru, Čirjak ga faulira i dobija drugi, isključujući, žuti karton. Prethodno je požutio u 35. minuti zbog faula nad Hodžićem.

Ako je kraj prvog bio kao iz najgore noćne more, za Dudića i Sarajevo početak drugog poluvremena kao iz najljepših snova.

Oglasi

Bio je jedan korner za Sarajevo, Varešanović šutira, lopta u ruku pogađa Galića i sudija Šehović je pokazao na 11 metara.

Ivan Ikić je preuzeo odgovornost, poslao loptu u jednu, a Bendera u drugu stranu i donio prednost Sarajevu.

Nakon toga inicijativu preuzima Željezničar, ali bili su bezopasni za Šahinovića i Sarajevo.

U 67. minuti sudija Šehović je morao nakratko prekinuti utakmicu zbog silnog dima koji je smanjio vidsljivost na terenu, a nakon bakljade Manijaka.

Novi šok za domaće u 76. minuti. Rezervista Ahmetović se izborio za loptu, domaći su tražili prekršaj ali sudija se nije oglasio. Ahmetović je sjano uposlio Musu koji pogađa slabo branjeni prvi ugao gola Bendera i tada se činilo rješava posao u ovoj utakmici.

Oglasi

Scene kakve ne želimo gledati u 82. minuti. Šahinović je krenuo da boksuje loptu, izboksovao, ali žestoko se sudario glavama s Haračićem, doktorske ekipe su intervenisali i srećom su obojica mogli nastaviti meč.

Drama u 88. minuti. Bekrić je sjajno centrirao iz kornera, a Haračić glavom pogađa za 1:2 i Željezničar je krenuo svim silama naprijed po bod. 

U šestoj minuti sudijske nadoknade erupcija oduševljenja na Grbavici. Samir Bekrić je izveo slobodan udarac i sjajno pogodio za veliki bod svog tima.

Nakon ove utakmice Sarajevo je drugo s 11 bodova, dok je s dva manje Željezničar na petom mjestu. U narednom kolu izabranici Feđe Dudića dočekat će Leotar, dok Željezničar čeka gostovanje u Hercegovini kod Posušja. 

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Željezničar - Sarajevo 2:2 (Haračić 88', Bekrić 90+6'; Ikić 48', Musa 76')

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Cocalić, Gasal, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Galić, Vego.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Čirjak, Drobarov, Ikić, Suljić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Pušite ga PITARI!! Bekra ikono!! Hahhahahahahaha
18 20
SarajFK
Treba sudijama kupiti plave dresove
17 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi