FK Željezničar 'otkrio' termin vječitog derbija: Ipak, neće biti za vikend...
Sa jednog od ranijih derbija

Važan meč za oba tima i sigurno prepuno Koševo

FK Željezničar 'otkrio' termin vječitog derbija: Ipak, neće biti za vikend...

Samir Mlaćo

Za vikend se igraju susreti 30. kola Premijer lige, a već narednog vikenda 31. kolo koje donosi i vječiti sarajevski derbi.

U borbi za Evropu snage će odmjeriti FK Sarajevo i FK Željezničar i sigurno će biti veoma uzbudljivo uz sjajno ispunjene tribine.

Zvaničnog termina još uvijek nema, a špekulisalo se da će meč biti odigran 13.05. u 20 sati, to jest u subotu.

Ipak, FK Željezničar je putem zvanične stranice najavio termine utakmica do kraja sezone i naveo da se vječiti derbi igra 12.05. od 20 sati.

Dakle, meč je planiran u petak, što nije baš svakidašnji termin u bh. nogometu, ali očekuje se veliki broj navijača oba tima.

Zvanične potvrde iz NS BiH još uvijek nema.

Oglasi

Pred utakmice za vikend sa FK Borac, odnosno FK Velež, veliki broj nogometaša strahuje kako ne bi propustili veliki derbi koji je poseban u svakom smislu.

FK Sarajevo će prvo u Banja Luku bez Slaviše Radovića koji je protiv Širokog Brijega dobio treći žuti karton, a FK Željezničar dočekuje FK Velež bez kapitena Edina Cocalića.

Cocalić je dobio crveni karton poslije posljednjeg sudijskog zvižduka i samo su ga redari spriječili da se obračuna sa Sabrijom Topalovićem, glavnim sudijom iz Zenice koji je uz pomoć velikoj broja redara ušao u tunel Grbavice, a kasnije se oglasio i kazao da je sudija iz Zenice vrijeđao tokom meča njega i saigrače.

Iskusni defanzivac će sigurno propustiti FK Velež, ali i derbi, a dva žuta kartona kod FK Sarajevo imaju  Avdija Vršajević, Besim Šerbečić, Hamza Čataković, Muharem Trako, Tarik Ramić, Almedin Ziljkić, Francis Kyeremeh te Ilija Martinović.

I kod Željezničara je veliki broj nogometaša sa dva žuta kartona.

Oglasi

To su Marin Galić, Sulejman Krpić, Samir Bekrić, Dženis Beganović, Armin Hodžić, Hamza Gasal, Haris Hajdarević, Omar Beća, te Aleksandar Kosorić.

Dva žuta kartona ima i pomoćni trener Jadranko Bogičević.

Jasno je da će oba tima ući maksimalno u derbi i tražiti tri boda te pokušati obradovati svoje navijače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji derbi dva sarajevska kluba donio je remi bez pogodaka u treningu Centru NS BiH, te velike kritike za nogometaše oba tima, te treneri koji su poprilično kukavičkom taktikom od samog početka igrali bez puno rizika i bez puno želje da ugroze protivnički gol

To je na kraju donijelo i 'veliku' nulu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Zasto se klub ne oglasi u vezi sudjenja Zenickog cetnika?Zasto niko iz kluba ne stane u odbranu Cocalica?Picke jedne **** vas Vico bojite se njega i zato sutite i igrace ostavkjate da njih kaznjavaju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi