Horde zla objavom o utakmici protiv Borca još više podgrijale atmosferu

Oglasili se na Facebooku

Horde zla objavom o utakmici protiv Borca još više podgrijale atmosferu

Endin Čaušević

Sarajevo i Borac igraju u nedjelju na Koševu veliki derbi u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Atmosfera pred ovaj duel je podgrijana objavama Sarajeva i predsjednika banjalučkog kluba Milana Tegeltije, a sada su se oglasile i Horde zla.

Program 13. kola Premijer lige naše zemlje počinje već sutra okršajem GOŠK - Velež, no jasno je da će sve oči biti uprte na derbi kola koji se u nedjelju igra na Koševu gdje će Sarajevo ugostiti Borac.

Ovi klubovi sastali su se i prije dvije sedmice u zaostalom meču 2. kola kada je u Banja Luci rezultat bio 1:1, ali dosta prašine diglo se zbog neregularnog gola banjalučkog kluba u posljednjim minutama utakmice.

FK Sarajevo je odlučilo da podgrije atmosferu zanimljivim objavama na društvenim mrežama aludirajući na taj pogodak Borca, no uzvratio je predsjednig tog kluba Milan Tegeltija odgovorima na Twitteru.

Oglasi

Jasno je da će atmosfera na Koševu u nedjelju biti zaista uzavrela, te da nas očekuje dosta uzbuđenja u duelu starih rivala.

Međutim, sve dodatno podgrijali su i navijači bordo kluba. Popularne Horde zla oglasile su se na Facebooku porukom pred meč s Borcem.

"Vikend pred nama na programu je 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na megdan našem Sarajevu dolazi ekipa banjalučkog Borca. Ekipe čije pobjede, a u našem slučaju i neriješene utakmice, redovno prate kontroverzna sudijska (ne)postupanja. Ekipe koja uz pomoć rukovodećih struktura NFSBIH na sve moguće načine i na očigled javnosti kontinuirano srozava ugled i kvalitet bh. fudbala".

"Gore navedeno treba da bude više nego dovoljan motiv da napunimo istočnu, zapadnu, a posebno sjevernu tribinu i gromoglasnom pjesmom ponesemo naše igrače do pobjede!
Okupljanje je od 16h u prostorijama UNFKS na Koševskom brdu odakle ćemo skupa krenuti ka stadionu", navodi se u objavi Hordi zla.

[facebook]https://www.facebook.com/UNFKS/posts/pfbid02ahtYT8Sg3ghvhzuqk4sMbFdttKGDWMQhuEJktWnse1CERwLmABCj3VugsmZZZW4el[/facebook]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Sarajeva i Borca igrat će se s početkom u 19:45 sati i bit će u direktnom prenosu.

Također, potvrđeno je da će glavni sudija ove utakmice biti Irfan Peljto, a njegovi pomoćnici će biti Damir Lazić i Davor Beljo. Sabrija Topalovć će biti četvrti sudija utakmice na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Manijaci uz Borac rasturite Lavordžije
2 7
Hanibal
Treba samo maci vise Sahinovica s gola. Taj pojma nejma. Sve golove koje smo primili, bila su njegove pogrjeske. On jos nijednu loptu iz kornera ne zna uhvatiti. Ako je i uhvati odmah je ispusti do prvog protivnckog igraca koji pospremi u mrezu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi