Senijad Ibričić se oglasio nakon utakmice Borac - Sarajevo, jedna riječ bila je dovoljna

Bordo klub osvojio bod u Banja Luci

Senijad Ibričić se oglasio nakon utakmice Borac - Sarajevo, jedna riječ bila je dovoljna

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sinoć u gostima protiv banjalučkog Borca (1:1) u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice oglasio se i sportski direktor bordo kluba Senijad Ibričić koji je objavio story na Instagramu.

Sarajevo je bilo veoma blizu pobjede u Banja Luci i s tri boda bi se klub s Koševa itekako uključio u borbu za prvo mjesto na tabeli koje drži upravo Borac.

Gosti s Koševa su vodili od 68. minute kada je Ajdin Hasić zatresao mrežu Banjalučana nakon odlične kontre. Sarajevo je 20-tak minuta kasnije sve moglo da riješi, ali je Renan Oliveira propustio zicer kod rezultata 0:1.

I onda u 95. minuti vidjeli smo detalj o kojem jutros bruju BiH, ali i region. Borac je uspio preko Zorana Kvržića da dođe do poravnanja, no nema dileme da je prethodno bio u ofsajdu i da gol nije smio biti priznat.

Nakon što je meč završen krenule su lavine kritika i nezadovoljstva nakon još jedne sudijske lakrdije i činjenice da je Borcu priznat neregularan gol zbog kojeg je Sarajevo na kraju osvojilo tek jedan bod.

Oglasi

Jutros se na Instagramu nakon sinoćnjeg meča u Banja Luci oglasio i sportski direktor Sarajeva, Senijad Ibričić, koji nije komentarisao sporni detalj iz sudijske nadoknade već je pokazao koliko je ponosan na igru bordo tima u ovom derbiju.

Ibričić je objavio story na Instagramu i jedna riječ bila je dovoljna da pokaže koliko je ponosan na igrače Sarajeva. Objavio je fotografiju sa sinoćnjeg duela, te poruku: "Ekipa".

Opis nije dostupan.

Sarajevo je trenutno trećeplasirano na tabeli sa 20 bodova, dok je Borac prvi sa pet bodova više. Drugi je Zrinjski koji ima četiri boda, ali i utakmicu manje u odnosu na trenutnog lidera tabele Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče izabranika Simona Rožmana njih već u nedjelju čeka novi meč kada će gostovati u Konjicu kod ekipe Igmana u okviru 11. kola, dok Borac u derbiju dočekuje upravo Zrinjski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Caus samo se ti raspisao hoce li biti dres i rucak.pisite bolan o sudijdkom komitetu konkretno pilavu koji je alfa i omega u tome svemu jer je i direktor takmicenja.
3 0
Frane
Dobra ekipa za 3,4 mjesto.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti