Mulalić nakon remija na Koševu imao šta da kaže: "Ovo sam se od muke nasmijao"

Igman osvojio bod protiv Sarajeva

Mulalić nakon remija na Koševu imao šta da kaže: "Ovo sam se od muke nasmijao"

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras su remizirali na svom terenu protiv Igmana sa 2:2 u meču 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Nakon meča svoj komentar dao je i trener Igmana, Edis Mulalić, koji je imao šta da kaže.

Sarajevo je nastavilo loš niz rezultata u drugom dijelu sezone u prvenstvu, a novi udarac izabranicima Simona Rožmana zadao je Igman koji je večeras osvojio bod iako je bio na korak i od pobjede.

Gosti iz Konjica večeras su odigrali veoma dobru utakmicu na Koševu i vodili su sa 2:0 pet minuta prije kraja meča, no Sarajevo je uspjelo nekako da dođe do remija.

Igman je poveo u 72. minuti kada je Ramić pogodio s bijele tačke, dok je sedam minuta kasnije Hebibović postigao pogodak za 2:0 nakon odlične kontre i činilo se da tri boda idu u Konjic.

No, Sarajevo se nije predavalo i nekoliko minuta kasnije domaći su smanjili na 1:2 golom Čatakovića, a samo minut kasnije novi šok za Igman.

Oglasi

U 86. minuti bordo klub je poravnao na 2:2 fantastičnim golom kojeg je postigao Ajdin Hasić. Sarajevo je pokušalo da dođe do potpunog preokreta i imalo nekoliko dobrih šansi u zadnjim minutama, ali je na kraju ostalo 2:2.

Nakon utakmice oba trenera dala su komentar na večerašnji okršaj, a prvi pred kamerom pojavio se trener gostujućeg tima Edis Mulalić koji se prvo nasmijao, pa dao svoj komentar.

"Ovo sam se od muke nasmijao. Negdje hajde realno da ti je neko prije meča ovo ponudio prihvatio bih odmah. Kad sve saberemo i oduzmemo na kraju je negdje zasluženo 2:2, na kraju smo mogli i izgubiti zbog neke nervoze. Moramo još da učimo, da pametnije privedemo meč na kraju, brzo smo trošili lopte... To je danak, imamo dosta mladih igrača. To je pet minuta meča, a ne 100, moramo bolje privesti meč kraju", rekao je Mulalić za Arena Sport i dodao.

"Obje situacije smo dali golove iz tranzicije. Sarajevo je uvijek opasno, ima vrhunske igrače i uvijek mogu dati gol. Negdje kada sve sumiraš, mi se borimo za opstanak, kada pogledate klupu imamo 11 ili 12 igrača ispod 21 godine i uspjeh je izvući taj teret, to nije lako"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mečevi protiv Sarajeva za Mulalića su posebni i nije ih mnogo izgubio.

"Ne znam. Pričali smo oko toga, ne znam ležili ili ne, čovjek energiju prenese na igrače kada prate to dobro je, kada ne prate izgubimo i to je to".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Šta hoćeš! Budi zadovoljan. Bod protiv Reala u gostima ko kuća.
0 1
Kakaks
Šuti klempo. I penal si na guzove dobio ,puna šaka brade ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi