Igman nakon 2:0 osvojio "samo" bod: Kriza drma Sarajevo, o penalu za goste će se mnogo pričati

Podjela bodova na Koševu

Igman nakon 2:0 osvojio "samo" bod: Kriza drma Sarajevo, o penalu za goste će se mnogo pričati

Edmir Škorić

U utakmici 22. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je ugostilo Igman, koji je unatoč 2:0 vodstvu, na kraju osvojio "samo" bod (2:2).

U prvenstvenim utakmicama u nastavku sezone pod vodstvom Simona Rožmana upisalo čak tri poraza uz jedan remi, a jedino pozitivno napravljeno je u Kupu, kada je izbačena Sloboda na penale, a potom je odigran neriješen duel protiv Borca u Banjaluci (0:0).

U svakom slučaju, pitanje je samo koliko će još Rožman ostati na klupi Sarajeva, jer evidentno je da su ovom timu potrebne promjene i da trenutno mnogo toga ne funkcioniše. To je najbolje pokazao današnji meč protiv Igmana na praznom Koševu, gdje je uz malo sreće domaći tim uspio ostati neporažen.

Prva poluprilika na meču viđena je u devetoj minuti, kada je Hasić pucao iskosa sa 25 metara, a lopta ipak ide podaleko od gola gostiju. Zatim je probao Julardžija, koji je pucao preko gola, dok je Ćeman u 12. minuti zaustavio udarac Anđušića.

U 16. minuti dobra akcija Sarajeva, ali je Mustafić bio neprecizan i loše je šutirao sa oko osam metara. Igman u prvih 25 minuta nije ništa napravio, ali se dobro branio, da bi u 27. minuti gosti istrčali kontru, ali je Hebibović pucao daleko od gola.

Oglasi

Beganović je u 32. minuti prošao po desnoj strani, šutira iskosa, no ni on nije pronašao put do mreže. Igman zamalo da povede u 36. minuti. Janketić je gađao sa 17 metara, lopta ide pored stative gola domaće ekipe.

Zatim Hasić na drugoj strani probao svoj udarac, Ćeman je odbranio. Najbolju šansu za FK Sarajevo u prvom dijeu je imao Radović, ali je pogodio stativu.

Prvih 45 minuta, ali nastavak donosi golijadu. Igman je imao 2:0, ali je ostao bez pobjede. Do 71. minute mreže su mirovale, a onda ludnica.

Prvo je dosuđen penal za goste. Gigović nije svirao prekršaj, no onda je na asistenciju pomoćnika ipak pokazao na bijelu tačku. Janketić je izborio penal, a Ramić siguran sa 11 metara. Penal u najmanju ruku sumnjiv i o njemu će se još govoriti...

Sarajevo se pokušalo brzo vratiti, no stigao je novi hladan tuš. U 79. minuti dobra kontra Igmana, Hebibović potom sjajno šutira i postiže prelijep gol protiv bivšeg kluba, a prethodno mu je dodao Janketić.

Oglasi

Izgledalo je da sva tri boda idu u Konjic, a onda u 85. minuti Čataković odbijenu loptu sprema u mrežu za 1:2, da bi nedugo nakon toga lijepim golom Hasić izjednačio na 2:2 i tako postavio konačan rezultat.

Imao je Aničić šansu za potpuni preokret u sudijskoj nadoknadi od šest minuta, ali nije pogodio.

Mogu da žale i jedni i drugi, posebno gosti iz Konjica, mada vjerujemo da ni bod za njih sada nije katastrofalan. S druge strane, čini se da on puno ne znači Sarajevu, ali s obzirom na to kako su se kretale stvari na terenu, na kraju mogu biti zadovoljni.

Za sada nemamo sigurne parove 23. kola, poznata su tek dva, dok će se naknadni parovi saznati kada se odigraju preostale četiri utakmice 22. kola.

Sarajevo ostaje peto sa 34 boda, a Igman je 10. sa 23 boda i još uvijek samo bod iznad opasne zone. I jedne i druge čeka puno teških utakmica do kraja sezone.

Sarajevo - Igman 2:2

Sarajevo: Rogić, Buljubašić, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Anđušić, Đuričković, Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman: Ćeman, Mešinović, Bešagić, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Bajrić, Janketić, Ramić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gojazni_shljivack
Ja sam bivši korisnik, LEWA_9, i od prvog dana, prije 4 godine, sam govorio da АТОМСКО САРАЈЕВО tone k'o Titanik, i vidite ko je bio u pravu. Šta ste vi idioti kitarski govorili, Rožman najbolji trener u historiji ove lige? Pijandura i seljačina Ibričić direktor, a Mirvić pere novac preko kluba, a vi krezavi moroni mislite da ste sila. Zar ne vidite gdje ovo ide? САРАЈЕВУ je i opstanak pod znakom pitanja! treba nekad poslušati Lewu_9 pa ćete nešto saznati!
3 8
plemic
pošlo vas je. real ste za igmana.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti