Poznata su dva para 23. kola Wwin lige, postoji scenarij da se u istom sastanu vječiti rivali

Poznata su dva para 23. kola Wwin lige, postoji scenarij da se u istom sastanu vječiti rivali

E. Škorić

Kada se kompletira 22. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine, saznat ćemo sve parove 23. kola, no prva dva već su poznata, dok se jedan polako nazire, ali vidjet ćemo kako će se odvijati rezultati drugih utakmica.

Prvi mečevi 22. kola već su završeni danas. U Gabeli je GOŠK remizirao s Posušjem (1:1), a Široki Brijeg je izgubio od Sloge Doboj sa 1:0.

U 18:30 sati počet će duel Sarajeva i Igmana na Koševu, a sutra se sastaju Zvijezda 09 i Željezničar, te Zrinjski i Borac u derbiju kola. Sve će biti kompletirano u ponedjeljak utakmicom Velež - Tuzla City.

U 23. kolu već znamo dva para. Vodeći Borac će u Banjaluci ugostiti Zvijezdu 09, dok će u malom hercegovačkom derbiju snage odmjeriti Široki Brijeg i Posušje.

Za sada idemo ka tome da se već u 23. kolu sastanu Sarajevo i Željezničar, koji su u prošlom kolu odmjerili snage na Grbavici, kada su Plavi slavili s visokih 3:0.

Da bismo dobili vječiti derbi u 23. kolu, potrebno je da se poklope neki rezultati. Sarajevo bi pobjedom nad Igmanom završilo na četvrtom mjestu jer bi preskočilo Slogu, a Željezničar bi mogao lako biti deveti na tabeli. Željezničar će ostati deveti u slučaju da ne pobijedi Zvijezdu u gostima, te da Tuzla City ne ostvari pobjedu u Mostaru protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sasvim moguć je scenarij prema kojem ćemo veoma brzo ponovo uživati u duelu dva najveća bh. kluba.

Osim toga, nazire se i duel Zrinjskog i Igmana, ukoliko ekipa iz Konjica ne ostvari pobjedu danas protiv Srajeva. No, za preostala četiri para 23. kola ipak moramo još malo sačekati. Kako god, neće nedostajati uzbuđenja na premijerligaškim terenima i narednog vikenda, te se kreće u završnu etapu kada će jedni tražiti titulu, kojoj je Borac daleko najbliže, drugi plasman u Evropu, a treći spas i ostanak u ligi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1696507788
gdje bi se igrala utakmica? mislim kako se određuje
1 0
SamoZrinjski
Dva najveća kluba hahahahaha, a bolesti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi