Elvir Duraković blizu dolaska na Koševo?

Lijevi bek ima sjajnu polusezonu iza sebe u Igmanu

Elvir Duraković blizu dolaska na Koševo? · Saznajemo

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović
Novi član FK Sarajevo u narednim danima trebao bi postati lijevi bek Elvir Duraković (22).

Duraković iza sebe ima sjajnu polusezonu u FK Igman Konjic gdje je privukao pažnju, a sada će vjerovatno obući bordo dres, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih klubu sa Koševa.

On bi u narednim danima trebao potpisati ugovor sa klubom sa Koševa i očekuju ga novi izazov u karijeri.

Duraković je ponikao u NK Iskra, a zatim nastupao za kadete i juniore Željezničara, te juniore Zrinjskog, kasnije i NK Bratstvo, FK Tuzla City i FK Igman Konjic.

Sa Igmanom je izborio plasman u Premijer ligu, te u prvom dijelu sezone bio itekako zapažen. Povezivao se sa više klubova i bilo je jasno da će promijeniti sredinu, a najkonkretniji su bili sa Koševa.

Duraković je nastupao i za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, a u prvom dijelu premijerligaške polusezone iza nas upisao je 18 nastupa uz jedan prekrasan pogodak i dodao je pet asistencija.

Oglasi

Podsjetimo, FK Sarajevo je jučer predstavio crnogorskog defanzivca Iliju Martinovića, te se u narednim danima očekuje još nekoliko pojačanja.

Ilija Martinović postao prvo pojačanje FK Sarajevo u zimskom prijelaznom  roku

Martinović je jučer i zvanično predstavljen.

Martinović je pored crnogorskog Lovćena još igrao za Aluminij, Maribor, Chernomorets i Dečić, a u Sarajevo stiže iz Pakhtakorua.

Radi se o ekipi iz Uzbekistana sa kojom je u protekloj sezoni bio prvak. Martinović je također za Crnu Goru upisao tri nastupa.

Ugovor između Sarajeva i Martinovića potpisan je u trajanju od dvije godine i šest mjeseci. Zanimljiv video predstavljanja objavili su na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Stiglo prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku! Od “sjutra” u Bordo dresu", stoji u objavi na Instagram profilu FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim u ponedjeljak starta sa priprema, a prozivku će obaviti novi šef struke Mirza Varešanović. Glavni cilj ekipe će biti izboriti plasman u Evropu, a na zimsku pauzu su Suljić, D. Varešanović i društvo otišli sa pete pozicije.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
u konjicu kažu drugačije.
2 1
nakopitam
Ovo daje krila djeci koja treniraju u Akademiji FK Sarajevo. Sigurno su presretni kada cuju za ovakve TRANSFER BOMBE. MIRVICU DROOLJO KEROJEDOVA!!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi