Kodro najavio sutrašnji meč, govorio o Aničiću i Avramovskom

Bordo tim pod imperativom pobjede protiv FK Leotar u Zenici

Kodro najavio sutrašnji meč, govorio o Aničiću i Avramovskom

S. Mlaćo
Nakon što su protiv FK Željezničar u derbiju ispustili tri boda, nogometaši FK Sarajevo sutra imaju novi ispit.

Rival će biti od 20:00 u Zenici FK Leotar iz Trebinja.

Trebinjci su ove sezone namučili Željezničar, Borac, Velež, pa je Dudić svjestan da neće biti nimalo lako, čak naprotiv.

Bordo tim jednostavno mora da slavi, a to će svakako biti pritisak.

Za razliku od ranijih utakmica press konferencija FK Sarajevo je ovaj put ipak održana u prostorijama kluba u glavnom bh. gradu.

Novinarima su se obratili pomoćnik Feđe Dudića Mustafa Kodro i prvotimac Ivan Ikić.

Oglasi

“Nakon derbija nekako pomiješani su osjećaji. Ponosni smo i tužni. Ponosni na igrače jer smo sa desetoricom iznijeli drugi dio, a tužni smo jer smo u zadnjim minutama prosuli vodstvo. Mi se pripremamo već za Leotar, zabrinjavaju nas povrede koje nas muče od početka problema. Svako kolo nam nedostaje jedan – dva igrača. Fibula je pukla malom Buljubašiću, Aničić odavno nije sa nama, kao ni Avramovski, Čirjak je dobio crveni. Salčinu je pukao prst prije Željezničara. Danas ćemo odraditi trening, Suljić se žali na povredu, ali vjerujem da ćemo svi dati maksimum kako bi ostvarili prvu pobjedu u Zenici“, kazao je Kodro.

Riječ je dobio i Ikić.

“Ostaje žal što nismo izdržali do kraja na Grbavici. Opet smo pokazali da možemo, ali sada se okrećemo Leotaru. Idemo po pozitivan rezultat“, kazao je Ikić.

Kodro je dobio 'posebno' pitanje o stanju Aničiću i Avramovskom.

“Aničić je operisan, radi fizikalne terapije. Avramovski se vratio, prve minute dobio protiv Sloge, ali protiv Travnika se žalio na istu povredu. Radi individualno, za desetak dana bi se trebao polako priključivati ekipi“.

Turbulentan period za bordo klub traje. Kako psihički podići ekipu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Nama može biti podstrek utakmica sa Slobodom, ali i derbi. Sa Slobodom smo dobro igrali, nedostajao je samo rezultat. Momci su u derbiju drugo poluvrijeme odradili lavovski dio posla. U utakmicu sa Leotarom ulazimo u dobrom raspoloženju, igramo dobro i stvaramo dosta šansi po utakmici. Krize u igri nema, ali prati nas kriza rezultat. Nadam se da će to u narednoj utakmici biti bolji“, kazao je Kodro.

Ikić je pohvalio navijače Sarajeva i atmosferu u ekipi, te naveo da su navijači bordo tima bili taj 11-ti igrač na Grbavici poslije isključenja Čirjaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Laz je da je Avramovski povrijedjen!
1 3
pjanke.sa
Stvarno nas povrede satrase. Znate svi da podrzavam Dudica i Hadzica maksimalno, ali mislim da su im Anicic (povrede non stop), Drobarov (spor i neinteligentan) i Avramovski (sto su ga ostavili bez obzira koliko je odlican igrac, povrijedjen non stop) lose odluke. Ako vec ne mozemo dovesti sada zbog toga nikoga, mozemo gurati juniore ovo pola sezone…..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi