Pao rekord: Na Grbavici zadovoljno trljaju ruke

Derbi ispunio očekivanja

Pao rekord: Na Grbavici zadovoljno trljaju ruke

Admin Čaušević

Prvi ovosezonski sarajevski derbi je u potpunosti ispunio očekivanja.

Željezničar i Sarajevo su u vrlo uzbudljivom meču odigrali neriješeno. Gosti su imali dva gola razlike, ali su se domaći uspjeli vratiti iz mrtvih za konačnih 2:2.

Mnogi su složni da je na kraju podjela bodova najrealniji ishod iako ne bi bilo ne zasluženo da je jedan od timova uspio osvojiti puni plijen.

Utakmica na stadionu Grbavica je ponudila sve što jedan fudbalski meč može ponuditi. Na terenu uzbuđenja i varnice, a na tribinama fantastično navijanje.

Prema zvaničnim podacima u popularnoj Dolini ćupova se okupilo 11.500 gledatelja što je rekord dosadašnjeg dijela sezone. Iako iz Željezničara stižu informacije da je na tribinama bilo 12.600 gledatelja.

Oglasi

Niti jedan meč u novoj sezoni nije pratilo više od 10.000 gledatelja pa je sarajevski derbi kao najveća utakmica bh. fudbala prva probila led.

Iz Željezničara kao organizatora susreta su saopštili i podatke o zaradi od prodaje ulaznica te u Zvorničkoj 27 mogu zadovoljno trljati ruke.

Naime, prema podacima koje je objavio trofejni sarajevski klub od ulaznica je inkasirano 89.900 KM što je odlična cifra.

"FK Željezničar zahvaljuje se navijačima na fantastičnoj atmosferi i podršci tokom svih 90 minuta. Željovci su svoj tim podržavali i podizali i kod rezultata 0:2, te su na kraju Plave nosili do dva gola u posljednjim minutama i remija u derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Evropski ambijent Grbavice, fanatična podrška navijača i zanimljiv meč na terenu potvrdio je da je sarajevski derbi jedan od najvećih u Evropi", saopšteno je iz Željezničara.

Inače, Željezničar i Sarajevo nemaju previše vremena za predah. Plavi će u srijedu u okviru osmog kola gostovati Posušju, a Bordo tim će dan ranije u Zenici dočekati Leotar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Sirotinjo sirotinjo...
3 16
hzsg
He, he, he, he kako iz željkana javljaju bilo 38000 gledalaca. Smješno, matematika je egzaktna nauka 2 + 2 su uvjek 4, jedino kad su štrumfovi i pokoji gargamel u pitanju onda dolazimo do drugih brojki. Realno ne više od 9000 gledalaca. Ali postujemo željanin rekord.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi