Stopama Veleža: Oglasili se FK Sarajevo i FK Mladost

Da li su oštećeni?

Stopama Veleža: Oglasili se FK Sarajevo i FK Mladost

S. Mlaćo

FK Velež, FK Mladost i FK Sarajevo najavili su formiranje Udruženja premijerligaša.

Sastanku koji je organizovao bordo klub odazvala su se tek četiri kluba, a Olimpik nije pristao na dogovore.

Nakon FK Velež, oglasio se i FK Sarajevo.

"Fudbalski klub Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Sarajevo izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež, FK Sarajevo još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove", stoji u saopštenju kluba sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ubrzo je isto učinio i FK Mladost Doboj Kakanj.

"Fudbalski klub Mladost DK nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.
Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. maja podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost, FK Velež i FK Sarajevo dosuđeni su jedanaesterci.
Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Mladost izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.
Zajedno uz pomoć FK Sarajevo i FK Velež, FK Mladost još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.
Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove", stoji u saopštenju Dobojlija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Sastale se Fute
4 26
BordoBijeli
Narsvno da jesmo,sva 3 kluba su ostecena,a najvise Velez ovo kolo.Mogu raditi sta hoce ali Borac nece biti prvak.A ni nepostojeci poklonjen penal nije pomogao manjem klubu na derbiju da izbjegnu debakl.Ipak je majstor majstorski izveo ga:)
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi