Velež "naslijedio" Sarajevo

Velika pobjeda u Tuzli

Velež "naslijedio" Sarajevo

Admin Čaušević

Prva fazu Premijer lige BiH Velež je riješio na najbolji mogući način. Rođeni su osvojili puni plijen na mjestu koji je do sada bio nepremostiva prepreka. 

Po prvi put od samostalnosi BiH Velež je u gostima pobijedio Slobodu. Na Tušnju je bilo 1:2. Trijumf je to s kojim su se Mostarci potvrdili kao legitimni kandidati za jedno od mjesta koje vode u Evropu.

S golom iz penala Obren Cvijanović je stigao do 11. pogotka iz penala te je postao prvi topnik prvenstva. Stručni štab mostarske ekipe može radovati i prvijenac Dejana Georgijevića.

Veležu je to bila deveta uzastopna ligaška utakmica bez poraza te su popularni Rođeni trenutno tim koji najduže ne zna za poraz u ovoj sezoni Premijer lige.

Tako je Velež "naslijedio" Sarajevo. Bordo tim je vezao 20 susreta, ali je aktuelni prvak BiH prestao biti vlasnik niza bez poraza u prošlom kolu kada je izgubio od Zrinjskog.

Posljednji put Rođeni su izgubili krajem oktobra u gradskom derbiju od Zrinjskog (3:1), da bi nakon toga uvezali šest pobjeda i tri remija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobijeđeni su Široki Brijeg (2:1), Tuzla City (1:3), Olimpik (2:0), Mladost (4:0), Borac (2:0) i Sloboda (1:2). Sarajevo (0:0), Krupa (1:1) i Radnik (0:0) su timovi koji nisu pobijeđeni u nizu koji još uvijek traje.

Inače, u prošloj sezoni koja nije okončana zbog pandemije koronavirusa Velež je nakon 22 kola imao 32 boda, a sada ima osam bodova više pa je i po tom pitanju napravljen iskorak. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Meni kao velikom navijacu Sarajeva je bas drago sto nasa braca iz Mostara ovako dobro stoje trenutno.Velez koji je prije svega 4 godine bio na dnu 2.lige i pred ispadanjem sada je 2.u Premijer ligi sa samo 6 bodova zaostatka od nas(trenutno) i igraju sigurno jedan od ljepsi fudbala vec dugo vremena.Stadion takodjer ne moze se porediti sa onim od prije recimo 5 godina.Nova velika tribina je izgradjena.Tribina iza gola je prosirena i natkrivena.Reflektori su nabavljeni i trava je dosta bolja.Samo kad bi jos ova tribina sa strane bila izgradjena kao ona druga sa strane bilo bi super.Ali bit ce i to aBd.Bas puno napredka u zadnje 2-3 godine.Cestitam Rodjeni i sretno u nastavku sezone.HZ&RA
36 5
user1571956549
Glabate li ga jedan drum .hehehe
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi