Gosti su tražili penal, Gigović nije tako mislio: Da li su bili u pravu?

Situacija iz prvog poluvremena

Gosti su tražili penal, Gigović nije tako mislio: Da li su bili u pravu?

Eldar Ganibegović

Sarajevo vodi u derbiju protiv Željezničara s 2:0, a po završetku prvog dijela gosti su protestovali kod glavnog sudije meča jer smatraju da ih je oštetio za penal.

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu vječiti derbi igraju Sarajevo i Željezničar.

Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 2:0 za domaći tim, koji je do golova stigao preko Hasića i Oliveire.

Prvo je Hasić u 26. minuti iz drugog pokušaja matirao Muftića, da bi onda u nadoknadi asistirao Oliveiri za dupliranje prednosti.

Pred sami kraj prvog dijela nakon kornera pri rezultatu 1:0 za Sarajevo u šesnaestercu domaće ekipe u duelu su bili Jašarević i Mustafić. Gosti su smtrali da je Mustafić srušio Jašarevića, no Gigović nije dijelio njihovo mišljenje, odnosno dosudio je prekršaj za Sarajevo.

Oglasi

Naravno, mišljenja su podijeljena, a situaciju pogledaje klikom ovdje.

Do kraja utakmice je još pola sata, a Sarajevo vodi s 2:0, no kako se radi o derbiju, sigurno da još ništa nije gotovo, no svakako su domaći mnogo bliže pobjedi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Šahinović, Aničić, Avramovski, Beganović, Mustafić, Đuričković, Radović, Julardžija, Hasić, Ziljkić, Renan.

Željezničar: Muftić, Cocalić, Drina, Galić, Jašarević, Mekić, Štilić, Biber, Allyson, Amoah, Krpić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Željo pokraden, nije sviran penal a drugi gol pao nakon što je sviran faul u napadu nakon kornera gdje je Jašarević bio srušen, već treća utakmica na Koševu gdje je gost opasno oštećen.
2 5
King_Kenny
...AHAHHAAHAHAHHAAHAHAHAHHA,e cuj za ovo penal,obostrano guranje,nigdje lopte u blizini,da je bar isla lopta na njega pa hajde...oni jednom usli u sesnaesterac i odmah penal traze,jer znaju da drugacije ne mogu zabiti gol...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi