Ibričić se na vulgaran način obraćao Gigoviću: "Tebi i njemu j**em mater, reci mu slobodno..."

Ibričić se na vulgaran način obraćao Gigoviću: "Tebi i njemu j**em mater, reci mu slobodno..."

Edmir Škorić

U nedjelju navečere odigran je 152. sarajevski derbi, a susret Željezničara i Sarajeva okončan je bez pogodaka, rezultatom 0:0.

Dan nakon utakmice, u kojoj se najviše proslavio sudija iz Zenice Ermin Sivac koji je pokazao "more" javnih opomena i čak tri crvena kartona, bpojavio se snimak na kojem se moglo vidjeti kako suspendovani sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić psuje sa zapadne tribine.

On se na vulgaran način obraćao Milošu Gigoviću, koji je bio četvrti sudija na susretu, a osim njemu je psovao i glavnom sudiji Erminu Sivcu.

Nije štedio bivši bh. reprezentativac sudije, a očito ga nije smirilo ni to što je nedavno suspendovan na sedam mjeseci jer je učestvovao u prekidu utakmice Sarajevo - Borac u četvrtfinalu Kupa BiH.

Ibričić zbog suspenzije ne može na teren, pa je zbog toga derbi na Grbavici pratio s tribina.

Oglasi

Inače, početkom mjeseca je Fudbalski savez BiH objavio kako je Ibričić prijetio Mateu Musi, sudiji iz Čitluka koji je sudio utakmicu s Borcem u Kupu na Koševu.

"Senijad Ibričić je oko 16:00 časova ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: „Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice", navodi FS BiH.

Ibričić je ubrzo reagovao. "Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu, pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju FSBiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnosti kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da donese svoj sud", naveo je u izjavi Ibričić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dodao bih i to kako sam porodičan čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj. Aposlutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode."

"Očekujem da će FSBiH po okončanju postupka javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i onom što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije", poruka je sportskog direktora Bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alenizmostara
Mene bi stid bilo da ovaj seljak obnaša bilo kakvu funkciju u klubu za koji navijam !
7 1
user1703271355
Ustati pa reci Ibricic, jedini ima muda reci sto misli nije kao ove picke mitomanske
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi