Trener juniora Sarajeva nije stigao dati izjavu, pošto je nastupila "ludnica" u Zenici

Stojanović je hvalio svoje momke, oni su u pozadini slavili

Trener juniora Sarajeva nije stigao dati izjavu, pošto je nastupila "ludnica" u Zenici

E. Škorić

Prije nešto više od godinu dana juniori Sarajeva pobijedili su Borac i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, a sada ponovo slave.

Ponovo je finale Kupa za juniore odigrano u Zenici na terenu Trening centra NFSBiH, a ovaj put umjesto Borca rival Sarajevu bila je Sloboda iz Tuzle.

Kako se moglo i očekivati, dosta neizvjesna i teška utakmica, koja je kasnije obilovala zicerima, ali je Sarajevo na krilima sjajnog golmana Šutkovića sačuvalo mrežu, da bi rezervista Talha Tabaković u 87. minuti pogodio za konačnih 1:0.

Ostaje sada njihovim vršnjacima da se pitaju šta bi bilo da je ova ili ona šansa pretvorena u gol, ali Arman Šutković potrudio se da pehar ponovo krene put glavnog grada.

Kapiten Bakir Nurković podigao je pehar i zajedno sa saigračima počeo veliko slavlje koje će satima da traje.

Ovi momci pokazali su da Sarajevo ima sjajnu Akademiju i talente koji kucaju na vrata prvog tima. Nema sumnje da će pojedinci prije ili kasnije zaigrati za seniore Bordo tima, iako su neki već imali priliku da ispune tu želju.

U svakom slučaju, juniori Sarajeva su opet osvojili trofej Kupa BiH i zaslužili su da slave, dok svakako vrijedi čestitati i Slobodi na dolasku u finale. I Tuzlaci imaju kvalitet i mogu da budu bezbrižni kada je u pitanju budućnost kluba, ali danas jednostavno nije bilo sreće.

Što se tiče Premijer lige za juniore, Sarajevo je vodeće sa 56 bodova i na pragu titule, tako da će se slaviti dupla kruna na Koševu. Slobodini juniori nalaze se na četvrtom mjestu sa 44 boda. Drugo i treće mjesto pripada Zrinjskom, odnosno Borcu. Mostarci imaju 49, a Banjalučani 44 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Čestitao bih svojim momcima na trofeju Kupa. Nije bilo lako jer smo igrali potiv odlične ekipe koja je zasluženo došla do finala. Realno je današnja utakmica mogla otići u oba pravca. Dešavaju se ovakve situacije. Naš put je dupla kruna i ako Bog da, za četiri kola ćemo se radovati", rekao je Stojanović Danijel, trener juniora, za SportSport.ba.

"Ovdje se radi o 90 posto momaka koji su ulazni juniori, 2005. godine, i tek na godinu bi trebali pokazati sav svoj raskoš i talent što se tiče juniorskog staža. Sa njima se treba oprezno raditi i pripremati ih za neke jače izazove...", kazao nam je trener mladog tima Sarajeva, a onda su ga jednostavno "napali" njegovi igrači, zbog čega je intervju morao da se prekine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Vrlo lijepo. Vidi se da su to fina i kulturna djeca i da se sa njima ispravno radi. Nisu kao oni prosjaci sto ako ne plate, ne dobiju ni dres i samim time ne mogu ni igrati. CESTITKE SARAJEVU!
4 1
hzsg
Giganti, još jedan TROFEJ U NIZU. Jednostavno NEMA IM BROJA.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti