Duljevića zbog nesvakidašnjeg 'problema' na treningu pitali: Balotelli, da li si to ti?
Ipak se na kraju uspio snaći povratnik na Koševo

Mučio se mučio, ali na kraju ipak snašao

Duljevića zbog nesvakidašnjeg 'problema' na treningu pitali: Balotelli, da li si to ti?

S. Mlaćo

Prije samo par dana Haris Duljević predstavljen je kao veliko pojačanje FK Sarajevo.

Duljević je bio bez angažmana i nakon sedam odlučio se vratiti na Koševo. Navijači Sarajeva itekako su zadovoljni, smatraju da Duljević može dati doprinos u borbi za Evropu već ove sezone, no pitanje je u kakvom je trenutno stanju nekadašnji bh. reprezentativac.

On se odmah priključio ekipi, a FK Sarajevo je objavio i zanimljiv video na Instagramu.

Duljević je imao problema kako da 'navuče' marker, nešto slično što se ranije dešavalo iskusnom Italijanu Mariju Balotelliju. Balotelli je mnoge nasmijao kada je u dva navrata objavljen video kako se 'muči' sa markerom, a isto se sada desilo i Duljeviću

"Balotelli, da li si to ti?", stoji u opisu videa.

Oglasi

View this post on Instagram

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

Duljeviću je trebalo nešto više od pola minute, a na kraju se uspio snaći.

Sve je prokomentarisao i sjajni napadač Renan Olivera koji se također nasmijao.

"Brate", napisao je uz smiješak Oliveira.

Duljević je sigurno veliko pojačanje

"Sa zadovoljstvom mogu poželjeti službeno dobrodošlicu Harisu Duljeviću nazad u Fudbalski klub Sarajevo. Ovaj transfer bio je planiran već duže vrijeme, a sada su se konačno uslovi uskladili da se to i realizuje. Haris je poznato lice sa dubokim razumijevanjem vrijednosti našeg kluba.

Oglasi

Njegov povratak označava uzbudljivo novo poglavlje za nas i spremni smo za nove izazove. Vjerujemo u njegove sposobnosti i sigurni smo da će dati značajan doprinos uspjehu našeg tima", izjavio je sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić nakon potpisa Duljevića.

"U Bordo dresu Haris je skupio 97 nastupa, postigao 11 golova i upisao 22 asistencije. Sa klubom je osvojio i titulu u sezoni 2014/2015.

Harise, želimo ti sve najbolje dok ponovo oblačiš bordo dres!", naveli su sa Koševa.

Duljević je prethodnih šest sezona igrao u inostranstvu nakon što je napustio Sarajevo na ljeto 2017. godine, te je potpisao za Dynamo iz Dresdena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon dvije sezone u njemačkom klubu Duljević je za milion eura prešao u francuski Nimes gdje se također zadržao dvije sezone, a potom se odlučio vratiti u Njemačku.

Posljednji angažmna Duljević je imao u Hansi Rostock, a povezivao se i sa FK Velež. Na kraju se odlučio za povratak na Koševo. Kada će debitovati, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi