Treća garnitura dresova FK Sarajevo kao svojevrsna zahvalnica Hordama zla

Klub dresove predstavio uz sjajan video klip

Treća garnitura dresova FK Sarajevo kao svojevrsna zahvalnica Hordama zla

H. Zilić

FK Sarajevo u ovoj sezoni imat će još jednu garnituru dresova.

U pitanju je treća garnitura dresova koja je inspirsana najvatrenijim navijačima Bordo tima, popularnim Hordama zla.

Klub se na ovaj način želio i zahvaliti navijačima za punu podršku koju pružaju sa tribina u svakoj situaciji.

"Treća garnitura ovosezonskih dresova je svojevrsna zahvalnica za 35 godina najvjernije i najvatrenije podrške sa sjeverne tribine stadiona Koševo – našim Hordama zla.

Jedna od glavnih asocijacija na početak organizovanog navijanja na sjevernoj tribini su popularne spitfajer jakne.

Po uzoru na njih, treća garnitura je sivomaslinaste boje sa narandžastim rubovima, a na prednjoj strani dresa se nalazi stilizirana fotografija sa 100. derbija na kojoj se iz kopa vijori visoko podignut barjak sa grbom Fudbalskog kluba Sarajevo.

Obzirom da su spitfajer jakne bile sastavni dio vojne opreme, grb na srcu je urađen u sivomaslinastim tonovima po uzoru na vojne prišivače. Ispod vrata na poleđini dresa izvezena je „army“ fontom čuvena parola sjeverne tribine: SARAJEVO – TO SMO MI", stoji u saopštenju FK Sarajevo, koji je nove dresov epredstavio u sjajnom video klipu.

FK Sarajevo za vikend očekuje derbi utakmica 13. kola Prmeijer lige BiH protiv Borca. Susret se igra u Zenici u subotu od 17 sati obzirom da traju radovi na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je nakon 12 odigranih kola na šestoj poziciji sa 16 bodova, a u zadnje četiri utakmice osvojili su samo dva boda.

Navijači nisu zadovoljni, a možda utakmica protiv Borca bude neka prekretnica ove sezone. U prvom dijelu sezone, FK Sarajevo je u Novom Gradu savladao Borac rezultatom 1:3.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
E cudo pa se tenkre @SarajFK nije javio, sigurno istovara sutu sa babom i amidzom.
4 1
AmellemA
Prave onolike školetine, domove kulture, bolnice, a zatvori ovolicni. *ebem ti državu koja nema zatvor.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi