Prošlo je već 13 godina: U nezapamćenom haosu u Širokom Brijegu ubijen Vedran Puljić

Oglasile se Horde zla, ali i FK Željezničar

Prošlo je već 13 godina: U nezapamćenom haosu u Širokom Brijegu ubijen Vedran Puljić

S. Mlaćo
Prije tačno 13 godina na današnji dan smrtno je u Širokom Brijegu stradao navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Puljić je sa prijateljima putovao na derbi meč Premijer lige koji na kraju nije ni odigran.

Po dolasku navijača iz Sarajeva nastao je pravi haos na ulicama Širokog Brijega, policije gotovo da nije bilo, pa je došlo do sukoba navijača. Sat vremena prije meča stigla je informacija koja je šokirala sve.

Puljić je ubijen iz vatrenog oružja, a uhapšen je nešto kasnije Oliver Knezović. Ipak, Knezović je pobjegao iz pritvora PU Široki Brijeg, skokom sa drugog sporta, a posjeduje hrvatsko državljanstvo, te je ostao u susjednoj zemlji. 

Vedranov ubica tako je na slobodi, a popularne Horde Zla na svakom meču prisjete se svog kolege sa tribina i traže pravdu. Isto vrlo često čine i druge bh. navijačke skupine.

Vjerni navijači bordo tima okupit će se i danas.

Oglasi

“Naš spomen neće prestati sve dok zadnji od nas ide na utakmice našeg voljenog kluba, za koji je Vedran živio. Zbog toga pozivamo sve navijače FK Sarajevo da danas dođu u što većem broju na parking ispred gradskog groblja "Bare" u 17h gdje ćemo zajedno i dostojanstveno odati počast našem Vedranu. Također, pozivamo i sve ove što su u prethodnim godinama spominjali ime Vedrana Puljića na svojim političkim skupovima, da se pojave i skupa sa nama odaju počast Vedranu Puljiću. Napominjemo ih da je za ubistvo Vederana Puljića odgovoran MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

živio je samo za Sjever, Horde i Sarajevo!“, stoji u objavi na UNFKS.

I iz FK Željezničar oglasili su se povodom godišnjice sjećanja na izgubljeni život navijača vječitog rivala.

Danas se navršava 13 godina od ubistva navijača FK Sarajevo, Vedrana Puljića. Poražavajuće je da se i nakon 13 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće. #IstinaZaVedrana

Posted by FK Željezničar on Tuesday, October 4, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Danas se navršava 13 godina od ubistva navijača FK Sarajevo, Vedrana Puljića.

Poražavajuće je da se i nakon 13 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće“, stoji u objavi kluba sa Grbavice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marli30
ISTINA ZA ŠIROKI BRIJEG !!! Dosta je sarajevskih zločinaca da kmeče i prikriva istinu tolike godine. I veće sile su lomile zube u Širokom Brijegu a kamoli neće 2 autobusa nadrogirane rulje nahuškane od strane SDA. Usrali ste motku 4.10.2009. znate to i sami, žali bože mladog života ali sarajevska rulja ga je odvela u smrt.
6 17
Zaccheroni
Podrska za HZ . Istina za Vedrana !
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi