Oglasile se i Horde zla: Klub nam je napadnut sa svih strana
Vjerni navijači Sarajeva u duelu protiv Borca

Prozvali su ponovo NS BiH

Oglasile se i Horde zla: Klub nam je napadnut sa svih strana

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Mnogo bure donio je duel Kupa naše zemlje između Sarajeva i Borca na Koševu u srijedu. Domaći su razočarani suđenjem Matea Muse iz Čitluka na kraju napustili teren, te je susret registrovan 3:0 u korist Borca.

U momentu prekida Borac je vodio 2:1, a Musa je sa pomoćnicima dobio žestoke uvrede od strane domaćih igrača, te terena, ali i osoba pored terena.

Borac je prošao dalje u Kupu, Sarajevo završilo svoj nastup u Evropi, te se okreće prvenstvu. Već sutra na Koševo stiže GOŠK. Atmosfera će sigurno biti usijana i gosti neće biti lako.

Popularne Horde zla stale su uz voljeni klub i pozvali sve članove na opću mobilizaciju.

Prozvali su predsjednika NS BiH, ali i Komitet za suđenje.

"Nakon što je naš voljeni klub bestidno opljačkan na revanš utakmici Kupa BiH, te je po ko zna koji put sproveden sistematski udar na samu pomisao napretka fudbala u našoj državi, našem klubu i nama kao navijačima nije preostalo ništa drugo nego ustanak za odbranu onoga što najviše volimo, obzirom da je rat od strane krovne kuće bh. fudbala odavno objavljen.

Oglasi

Fudbalski klub Sarajevo i njegov navijački korpus je trenutno u situaciji u kojoj je napadnut sa svih strana, kako od strane otvorenog neprijatelja u vidu predsjednika NFSBIH, tako i od strane domaćih izdajnika koji se nalaze na neprijateljskoj strani, visoko pozicionirani u Komitetu za suđenje.

Upravo zbog toga, neophodna je opća mobilizacija uvijek vjerne bordo armije koja se svojim najjačim oružjem - brojnošću i glasom mora oduprijeti svim nasrtajima na naš klub.

Baš zato, u subotu, 16. marta sa početkom u 20:45h pronađi svoje mjesto na koševskim tribinama i budi GROMOGLASNA PODRŠKA SVIH 90 MINUTA, BEZ OBZIRA NA SVE I U INAT SVIMA!

JEDAN ZA SVE, A SVI ZA SARAJ'VO!", stoji u objavi.

Treba istaći da pravdu na sutrašnjem meču dijeli Sabrija Topalović iz Zenice, dok je jedan od pomoćnika Hasan Nanić iz Bužima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo Nanić je sudio meč Borca i Sarajeva u Banjoj Luci kada su domaći postigli pogodak iz nedozvoljene pozicije. Nanić je tada oštetio bordo momke jer je zaustavio Renan Oliveiru koji je išao sam na gol Borca.

Nešto kasnije sudije su priznale pogodak Kvriža za izjednačenje, a ustanovljeno je da se radilo o nedozvoljenoj poziciji. I tada je na centru bio Mateo Musa, sudija iz Čitluka koji je prije dva dana delegiran i na meč revanš meč četvrtine finala Kupa naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sela9898
Dragi navijači Sarajeva, imate pravo da se borite za svoj klub protiv sudija, protiv FSBiH , protiv drugih iz vašeg okruženja koji drugačije misle a ima ih dosta. Treba te prvo očistiti ispred svoje kuće, vama neitelegentni Ibričić ukalja klub i cijelu sezonu a vi ni riječi. I još nešto zašto ne promijenite naziv, kakve Horde Zla, zašto Zla ane Bordo Horde ili Horde Sarajeva! Puno je ljepše! Puno lijepih pozdrava za vašu iskrenu ljubav!
0 3
bazaorao
Ako ste napadnuti stavite one šljemove imate vi toga. Kupio ih Mirvić za porciju ćevapa i sad pjevaju kako on priča. Kad ***** počne o poštenju to je najgore.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi