Topalović ponovo sudi Sarajevu, Gedžiću duel Zrinjskog i Željezničara
Topalović je prije samo par kola sudio duel Sarajeva i Širokog Brijega

Suđenje će se mnogo pratiti za vikend na premijerligaškim terenima

Topalović ponovo sudi Sarajevu, Gedžiću duel Zrinjskog i Željezničara

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Određena su službena lica za 23. kolo Wwin lige naše zemlje. 

Kako je već poznato, tri meča se igraju sutra, a tri u nedjelju, o sudijama se mnogo priča u našoj zemlji. Posebno nakon revanš meča Kupa Sarajeva i Borca kada su domaći nezadovoljni suđenjem Matea Muse napustili teren, a susret je kasnije registrovan 3:0 za Banjalučane.

Program sutra od 13:30 sati otvaraju Sloga i Tuzla City, a glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Davor Beljo iz Mostara i Nebojša Žugić iz Banja Luke.

Od 16 sati sutra igraju Zrinjski i Željezničar. Na centru u Mostaru je Darko Gedžić iz Brčkog. Gedžić se nije proslavio u nedavnom duelu GOŠK-a i Posušja, ali je brzo opet delegiran.

Pomoćnici su mu Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Bojan Makarić iz Bijeljine.

Oglasi

Subotnji program na Koševu završavaju Sarajevo i GOŠK. Sigurno će biti vatreno na najvećem bh. stadionu, pogotovo će se pratiti suđenje, a na centru je Sabrija Topaloviće iz Zenice. Topalović je Sarajevo sudio na startu drugog dijela sezone kada su poraženi na Koševu od Širokog Brijega.

Pomoćnici su mu Hasan Nanić iz Bužima i Mirza Demir iz Kaknja.

U nedjelju tri meča, a program otvaraju Posušje i Široki Brijeg susretom od 14 sati na Mokrom Docu.

Glavni sudija u ovom uvijek zanimljivom meču je Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Dženan Milić i Marko Zelenika.

Borac ima lagan posao pred svojim navijačima. U Banja Luku stiže fenjeraš Zvijezda 09.

Oglasi

Glavni sudija navedenog meča je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, dok su mu pomoćnici Emir Zahiragić iz SARAJEVA I Goran Ilinčić iz Prijedora.

Kolo će zaključiti u Mostaru FK Velež i FK Igman Konjic

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o bitnom meču za oba tima. Dragan Petrović iz Banja Luke je glavni sudija, a pomoćnici su Sreten Udovičić iz Prijedora i Edin Redžović iz Sarajeva.

Za ovo kolo nije delegiran Mateo Musa koji je dobio veliki broj kritika za suđenje na meču Kupa Sarajeva i Borca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676328842
Najbolji sudija lige sudi Sloga- Tuzla ?
0 1
E.Car
Darko Gedžić, sudija koji je došao u PL jer je radio kako mu se kaže, katastrofa sudija. Prošle sezone Želju masakrirao protiv Tuzle, ove godine je Široki uništio naravno u korist Zrinjskog i sada nama treba da sudi protiv istih. Takvi ne bi trebali da sude ni djeci a kamoli ozbiljne utakmice ali očigledno se sve radi da se naša liga obesmisli. Uputstvo SANU!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi