Sarajevo ili Mostar? Napetost je zagarantovana

Premijerligaška subota donosi tri meča

Sarajevo ili Mostar? Napetost je zagarantovana

Admin Čaušević

Tri susreta posljednjeg kola drugog kruga Premijer lige igraju se danas, a svakako najviše pažnje privlači duel FK Sarajevo - FK Borac.

Subotnji program počinje u 13 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje će direktan duel u borbi za mjesta koja donose plasman u Evropu igrati Sarajevo i Borac.

Bordo tim pod svaku cijenu traži iskupljenje za poraz u gradskom derbiju protiv Željezničara, dok Banjalučani u bh. prijestolnicu stižu osokoljeni sa tri pobjede u proljetnom dijelu sezone.

"Utakmica sa Borcem je jako bitna za nas u svakom smislu. Imamo velike motive, analizirali smo ih, kvalitetna smo ekipa, ali mislim da imamo snage da slavimo pobjedu“, kazao je
Aleksandar Vasoski.

Trener iz Sjeverne Makedonije neće moći računati na četvoricu suspendovanih. Nakon derbija su na hlađenju završili Amer Dupovac, Andrej Đokanović i Krste Velkoski, dok je Darko Bodul suspendovan od ranije.

"Moramo biti sto posto jači, Borac je jača ekipa od Željezničara. Dužni smo i našim navijačima da opravdamo povjerenje, stalno su uz nas i bodre nas. Ako izgubimo, ne zaslužujemo da idemo u Evropu", dodao je trener Bordo tima.

Oglasi

Posljednjih dana dosta se pisalo i pričalo o suđenju sa meča Borac - Velež, ali Banjalučani se nadaju da ih rekacije javnosti nisu pokolebale.

"Idemo iz utakmice u utakmicu i gledamo da što to bolje odradimo. Ako protivnik zasluži pobjedu, čestitaćemo, ali važno je da mi svoj dio posla uradimo kako treba i napustimo teren podignute glave. To je naš prevashodni cilj", rekao je Nemanja Miljanović.

Od 15 sati na stadionu Rođeni će početi duel Veleža i Tuzla Cityja. Obzirom na stil igre te dobar teren za očekivati je uzbudljivu i zanimljivu utakmicu, ali i podjenako napetu i neizvjesnu kao onoj na Koševu

"Odmah su iza Zrinjskog i u ove tri utakmice su imali kontrolu igre, ali ušli su u neki loš ritam. Ekipa su za svaki respekt. Šef Musemić to odlično radi. Najozbiljnije ćemo shvatiti ovu utakimcu, spremiti se što bolje i očekujem otvorenu utakmicu. Mi ćemo probati da ponovimo drugo poluvrijeme kao protiv Širokog gdje smo imali posjed lopte", rekao je Feđa Dudić kojem se u tim vraćaju neka zvučna imena poput Samira Radovca i Dženana Zajmovića nakon odrađene suspenzije.

S druge strane Tuzla City konačno napušta tušanjsku močvaru pa i ne čudi zašto je Husref Musemić u najavi susreta kazao da ga konačno čekaju fudbalski uslovi.

"Prvi put igramo vani, prve tri smo igrali u Tuzli. Imali smo rezultate kakve jesmo. Nismo igrali toliko loše kako nas prate rezultati. Prvi put ćemo imati priliku u uvjetima koji se mogu nazvati fudbalskim", kazao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 20 sati snage će odmjeriti Široki Brijeg i Posušje. Bit će to prvi premijerigaški duel ova dva kluba na Pecari nakon 12 godina.

Preostala tri susreta Leotar - Željezničar, Radnik - Rudar Prijedor i Sloboda Zrinjski se igraju u nedjelju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Idemo moci glavu gore pobijediti Borac i onda jos jave naprijed! Samo naprijed moje Sarajvoooooooo!!!
7 4
Lavillenie
Uzima ove Borac glat!
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi