Sarajevo povelo, a minut kasnije Horde zla stigle na Tušanj

Nisu stigli vidjeti pogodak

Sarajevo povelo, a minut kasnije Horde zla stigle na Tušanj

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 24. kola WWin lige između Tuzla Cityja i Sarajeva koja se igra na Tušnju, a gosti su došli do vodstva.

Imali su gosti šansu odmah na otvaranju utakmice, tačnije u četvrtoj minuti kada je Kyeremeh probao sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon toga u 12. minuti Čataković je šutirao glavom iz teške pozicije, te je to bio lagan plijen za golmana domaće ekipe Lolića.

Do vodstva su igrači Sarajeva došli u 19. minuti i to nakon jako lijepe akcije. Kyeremeh je na kraju uposlio Čatakovića koji sa nekih 10 metara šutira i pogađa.

Samo minut nakon što je Sarajevo došlo do prednosti od 1:0 na stadion su došli i najvatreniji navijači ovog tima, popularne Horde zla.

Na njihovu žalost nisu vidjeli gol koji je postigla njihova ekipa, ali sigurno je da će biti zadovoljni jer imaju prednost od 1:0.

Oglasi

Obje ekipe na ovoj utakmici itekako imaju imperativ pobjede, a obzirom na trenutno stanje na terenu dosta bliže tome je gostujuća ekipa.

Ukoliko ostvare pobjedu Sarajevo bi došlo na jedan bod od Sloge, a trenutno za Veležom kasne pet bodova.

Sa druge strane Tuzla Cityju u slučaju poraza nikako ne bi odgovarala pobjeda Željezničara jer bi onda "pali" u zonu ispadanja.

SASTAVI:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Lolić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Osmić, Kobiljar, Ćosić.

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyremeh, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Hamzaaaaa mrcinooo
3 0
user1708890612
Ovo ce Sarajevo uzeti i nakon dva kola biće treće , a Sloga je zadovoljna samo da ne ispadne..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi