FK Sarajevo ili HŠK Posušje?

Posljednji meč 23.kola Premijer lige

FK Sarajevo ili HŠK Posušje?

S. Mlaćo
Iza nas je sedam utakmica 23. kola Premijer lige naše zemlje, a danas se igra još jedan meč.

Sarajevo će u Doboj Kaknju ugostiti Posušje i tražiti nova tri boda kako bi ostalo u borbi za Evropu, dok gosti vode bitku za opstanak.

Bordo tim u ovaj meč ulazi sa tri poraza u posljednjih pet utakmica te samo jednom pobjedom, dok su gosti u posljednje četiri utakmice upisali dva remija i dva poraza, te se doveli u bitku za opstanak u ligi.

Navijači Sarajeva se nadaju da će njihov tim konačno proigrati, a meč je najavio šef struke Mirza Varešanović. Zanimljiv da je Varešanović izbjegao press konferenciju za medije, vjerovatno kako ne bi dobio 'neugodna' pitanja novinara, te je meč najavio samo putem stranice kluba.

Čeka nas teška utakmica, Oni su tri utakmice bez pobjede. Radili smo dobro ove sedmice, posebno na realizaciji.Imamo tu problema, to je pokazala zadnja utakmica. Nadam se dobroj utakmici i da se iskupimo za poraz od Veleža“, rekao je Varešanović.

Iz redova Posušja nisu se oglašavali pred ovaj meč, a treba istaći da je prije par dana ovaj klub ostao bez sportskog direktora.

Oglasi

Naime, Slavko Brekalo više nije sportski direktor kluba sa Mokrog Doca.

“Zahvaljujem se prvenstveno predsjedniku, generalnom tajniku i članovima uprave na pruženom povjerenju kroz protekle dvije godine.

Posebno hvala djelatnicima kluba, igračima i svim trenerima. Ponosan sam na sve uspjehe koje smo skupa ostvarili: najbolji plasman u PL BiH (8.mjesto), sedmo mjesto u tekućoj sezoni i povijestan transfer koji smo odradili početkom godine.

Organizacijski smo podigli sportski segment klub na zavidnu razinu kroz seniorsku momčad i omladinski pogon. Veliko hvala istinskim navijačima i prijateljima kluba koji su cijenili moj doprinos za ovaj klub. Uvjeren sam da će klub nastaviti rasti i razvijati se, te da će ispuniti sve ciljeve do kraja sezone", rekao je Brekalo.

Brekalo je nakon  završetka igračke karijere dvije godine proveo na mjestu sportskog direktora premijerligaša iz Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada je došlo vrijeme za rastanak, a da li će to 'probuditi' ekipu, ostaje da se vidi.

Današnji meč igra se od 13 sati, a glavni sudija je Dražen Marić iz Bijeljine, a njegovi pomoćnici su Bojan Makarić, također iz Bijeljine, te Nebojša Žugić iz Banja Luke. Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Kad naš fudbal mora ispaštat zbog šugavi reprezentacija praviti pauzu. Ko izmisli reprezentaciju da bogda se u grobu okretao
2 0
ratip irats
Kad se ukaže na greške, za nagradu se se brišu komentari?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi