Premijerligaš potvrdio sporazumni raskid saradnje

Brekalo nakon igračke karijere imao važnu funkciju

Premijerligaš potvrdio sporazumni raskid saradnje

S. Mlaćo
Rezultatska kriza trese HŠK Posušje. U posljednja tri prvenstvena meča Posušje je osvojilo tek jedan bod i trenutno je na sedmom mjestu.

Ipak, bodovna razlika u odnosu na timove koji vode bitku za opstanak je veoma mala i jasno je da na Mokrom Docu ne mogu mirno spavati, čak naprotiv.

Sve misli su usmjerene na meč koji se u ponedjak igra protiv HŠK Posušje, a klub je sada saopštio veoma zanimljivu vijest. Slavko Brekalo (33) više nije sportski direktor kluba sa Mokrog Doca.

Navodi se da je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

“Zahvaljujem se prvenstveno predsjedniku, generalnom tajniku i članovima uprave na pruženom povjerenju kroz protekle dvije godine. Posebno hvala djelatnicima kluba, igračima i svim trenerima. Ponosan sam na sve uspjehe koje smo skupa ostvarili: najbolji plasman u PL BiH (8.mjesto), sedmo mjesto u tekućoj sezoni i povijestan transfer koji smo odradili početkom godine.

Organizacijski smo podigli sportski segment klub na zavidnu razinu kroz seniorsku momčad i omladinski pogon. Veliko hvala istinskim navijačima i prijateljima kluba koji su cijenili moj doprinos za ovaj klub. Uvjeren sam da će klub nastaviti rasti i razvijati se, te da će ispuniti sve ciljeve do kraja sezone", rekao je Brekalo.

Oglasi

Brekalo je nakon  završetka igračke karijere dvije godine proveo na mjestu sportskog direktora premijerligaša iz Posušja.

Sada je došlo vrijeme za rastanak, a da li će to 'probuditi' ekipu, ostaje da se vidi. Posušje čeka veoma težak posao u ponedjeljak, biće itekako zanimljivo, a novi poraz definitivno bi značio i novi udarac.

Kroz igračku karijeru Brekalo je nastupao za NK Široki Brijeg, NK Vitez, NK Krško, FK Tuzla City, NK Čelik Zenica, te NK Neretvanac i HŠK Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je osvajač Kupa BiH sa NK Široki Brijeg, te prvak Prve lige FBiH sa HŠK Posušje.

Posušje je u 24 utakmice upisalo šest pobjeda, isto toliko remija te deset poraza. Posljednji put ove sezone su slavili protiv FK Sloboda na svom terenu 2:1.

Top Komentari

Baco
Čovjek je 57 minuta u Čeliku uzeo 90000 i jos ga tuzio.E to je majstor ublehe ko i onaj ko ga je doveo.Posusje da ga nije odkanto upali bi garant u jos vecu dubiozu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi