FK Sarajevo ima najbolju gol razliku nakon 20 kola od kada se igra Premijer liga

Sjajne cifre Bordo ekipe ove sezone

FK Sarajevo ima najbolju gol razliku nakon 20 kola od kada se igra Premijer liga

S. Grebović

Nakon skoro tri mjeseca zimske pauze za vikend je nastavljena je BH Telecom Premijer liga, odnosno odigrano je 20. kolo nakon kojeg je FK Sarajevo povećao prednost u odnosu na drugoplasirani HŠK Zrinjski.

Izabranici Husrefa Musemića su u prvom kolu proljetnog dijela šampionata bili uvjerljivi na Tušnju protiv Tuzla Cityja (3:0). 

Doputovali su Bordo momci u Tuzlu kao favoriti, no svakako da je i pored toga malo ko i u njihovom taboru očekivao lagan posao. Ipak, brzi golovi Velkoskog i Stanojevića vrlo rano su riješili pitanje pobjednika, a u drugom dijelu je Ahmetović samo zapečetio sudbinu Tuzla Cityja.

S druge strane, Zrinjski je remizirao na Pecari odigravši 1:1 sa Širokim pa je tako Bordo ekipa povećala bodovnu prednost u odnosu na Plemiće iz Mostara na 7 bodova.

Ekipa FK Sarajevo je ovim trijumfom vezala treći uzastopni trijumf, a ukupna gol razlika je narasla na ogromnih plus 31.

To je apsolutni rekord kluba sa Koševa od kada se igra Premijer liga sa učešćem klubova iz cijele Bosne i Hercegovine (2002/2003).

FK Sarajevo je u toj sezoni bio približno ovom skoru kada je gol razlika u pitanju, odnosno u 20 kola su postigli 52 gola a primili 26.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo su ta 52 gola i rekordna za FK Sarajevo, dok su pak u aktuelnoj sezoni izabranici Husrefa Musemića nešto manje efikasni. Naime, u 20 kola su postigli 46 a primili su 15 pogodaka i samo Široki Brijeg je u dosadašnjem dijelu sezone primio manje (14).

Nema sumnje da je FK Sarajevo kandidat broj jedan za osvajanje nove titule u elitnom razredu bh. nogometa, a to bi za ovaj klub bila ukupno treća od već pomenute sezone 2002/2003.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Titotejebo
Kupili :)
0 18
Rizzle84
Imal zimeeee pickeeeee Bahhahhahahahhahahahaha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi