Sarajevo je odradilo veliki posao, pa sada mirno prati duele u Bijeljini i na Pecari

Danas na programu još dva meča

Sarajevo je odradilo veliki posao, pa sada mirno prati duele u Bijeljini i na Pecari

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju preostala dva susreta 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jučer je počeo drugi dio sezone u Premijer ligi, a obilježen je za sada pobjedom Sarajeva na Tušnju. Izabranici Husrefa Musemića slavili su s 3:0 protiv Tuzla Cityja i sada imaju osam bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog.

U Sarajevu će uživati u današnjoj nedjelji, priželjkujući da njihovi rivali Zrinjski i Željezničar ostanu bez pobjeda, a i jedne i druge čeka isuviše mukotrpan posao.

Željezničar će gostovati u Bijeljini kod Radnika i u borbi za Evropu mora da razmišlja isključivo o pobjedi. Plavi su doživjeli velike promjene tokom zime, promijenjeno je i rukovodstvo kluba, dovedeno je dosta novih igrača, a najveće pojačanje svakako je povratak Amara Osima.

Upravo Osim je nada navijačima da klub može da zaboravi crnu polusezonu i da na kraju ipak izbori plasman u Evropu.

"Nama je važno da ponovimo pristup i ozbiljnost iz pripremnih mečeva, ako uspijemo bit ćemo zadovoljni. To nam ge garantuje bilo šta, ali bez toga ne možemo ništa", kazao je Osim.

Radnik je godinama unazad svakome težak rival, posebno u Bijeljini, a pred ovaj duel iskusni vezista Velibor Đurić dao je svoju najavu.

"Očekuje nas izuzetno teška i neizvjesna utakmica. Željezničar se dosta dobro pojačao i biće nezgodan protivnik. Smatram da je za njih najveće pojačanje povratak Amara Osima na mjesto šefa stručnog štaba", kazao je, između ostalog, Đurić.

Za ovaj meč MOZZART nudi vrhunske kvote, a opširnije o tome možete pronaći OVDJE.

Možda bi bilo previše da se u Želji nadaju tituli, ali svakako da od nje ne odustaju aktuelni prvaci, igrači Zrinjskog. Čeka ih težak duel na Pecari, no višestruki prvak ima pravo da se nada pobjedi, kako bi zadržao korak za Sarajevom.

Slišković: Derbi je važan i Širokom i nama ali ova utakmica neće odlučiti ni o čemu

Slišković je konferenciju otvorio razmišljanjem o tome kako su prošle netom završene pripreme za proljetni dio prvenstva.

"Vidjet ćemo nakon utakmica sa Širokim, Sarajevom i Radnikom" - otpočeo je popularni Baka i nadovezao se: -"Vidjet ćemo kako smo se pripremili u ovom perodu. Mi treneri smo zadovoljni, kvalitetno se radilo i s te strane nemam nikakve zamjerke na igrače. Radili su maksimalno ali utakmice su mjerilo. Rad na treningu ti samo može dati šansu da zaigraš u prvih 11 ili da budeš u18. Mišljenja sam da svi treneri tako razmišljaju, mjerilo je teren. Od nekih sam očekivao više, nekma sam prezadovoljan a neki su samo potvrdili sve što se zna o njima. Mišljenja su različita od zadivljujućih do razočaravajućih" - kazao je Blaž Slišković.

Baka je mišljenja da ova utakmica neće biti presudna za konačni plasman:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Daleko od tog da je ova utakmica presudna. Mišljenja sam da bilo koji rezultat bude u nedjelju neće smanjiti naše ambicije a ni ambicije Širokog. Isto tako ni Sarajevo se neće uspavati kiksamo li mi. Utakmica je jednako važna i Širokom i nama. Oba tima imat će motiv da naprave dobar rezultat i mišljenja sam da ova utakmica neće ništa bitnije promijeniti u konačnim ambicijama i Zrinjskog i Širokog".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gameon
sto ce pratit mec u bijeljini nigdje veze,jer razlika izmedzu sarajeva i zelje je postala punoljetna
13 0
Šulc
Kad si Osime bio igrac a kamoli trener ti se ufuro kao neka licnost obri te jadne brkove da na nesto licis
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti