Rožman: Sarajevo je poseban grad, neka nakon derbija bude lijepa slika

Trener Bordo tima najavio duel protiv Željezničara

Rožman: Sarajevo je poseban grad, neka nakon derbija bude lijepa slika

Haris Zilić

U nedjelju od 20 sati derbi 27. kola WWin lige igraju FK Željezničar i FK Sarajevo. Još jedan gradski derbi koji če sigurno ponuditi dosta uzbuđenja.

Željezničaru su bodovi potrebni u borbi za opstanak, Sarajevu u borbi za Evropu, tako da je i važnost utakmica velika sa rezultatske strane.

Derbi je ispred FK Sarajevo najavio trener Bordo tima, Simon Rožman.

"Svi koji budu dio derbija mogu biti ponosni, znamo šta derbi nosi i da je to pravi spektakl. Ovo je poseban grad, želimo da svi dolaze na stadion ko voli fudbal i da ne bude problema i incidenata, da to bude lijepa priča", rekao je Rožman i nastavio:

"Što se tiče samog terena, mi smo došli do neke igre koja ima glavu i rep, svaka čast momcima, oni su svjesni gdje smo sada. Imamo svi zajedno jedan veliki motiv za sve utakmice do kraja."

Oglasi

Rožman je zadovoljan kako njegova ekipa trenutno izgleda.

"Mislim da igramo dobro i znamo gdje idemo. Zadnja utakmica nije bila na nekoj razini, ali derbi je nešto posebno, tu će biti nekih taktičkih odluka, maksimalno smo fokusirani. Imamo još nekih sitnica i upitnika, ali svi igrači jedva čekaju derbi. Vjerujem da će biti otvorena utakmica."

Imao je i poruku za navijače FK Sarajevo.

"Nadam se da će navijači biti velika podrška. U deribijima je rezultat uvijek nepredvidljiv, ali znamo šta ekipa želi. Pozivam još jednom navijače da dođu uvijek su bili uz nas. Neka se priča na kraju o lijepoj slici grada Sarajeva."

Akrapović optimista

Ispred redova FK Željezničar danas se na press konferenciji pred derbi obratio šesf stručnog štabam Bruno Akrapović.

Oglasi

"Igrači su se odmorili, a sada slijedi derbi. Interes je veliki, traži se karta više, a mi smo pobjedom u Doboju dobili nešto što nam je trebalo. Samouvjereni smo sada, taman toliko da skoncentrisani možemo biti za derbi. Cijenimo Sarajevo, ali u prvom derbiju smo pokazali snagu. Imamo želju i energiju", rekao je Akrapović.

"Neću vam otkriti formaciju, bilo bi jeftino. Uvijek sam igračima i vama govorio da smo sposobni igrati i jedno i drugo. Posavjetujem se uvijek sa igračima, a i protivnik je promijenio sistem. Nećemo se prilogađavati Sarajevu, imamo naš sistem, a vidjet ćemo kako će to biti", dodao je Akrapović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret na Grbavici pripao je Erminu Sivcu koji je sudio i posljednju utakmicu između ova dva rivala na Grbavici.

Asistenti Sivcu biti će Arnel Novalić iz Doboja, te Amer Macić iz Mostara, dok je Miloš Gigović četvrti sudija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Rožman, jednostavno gospodin čovjek!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi