Derbi privukao ogromnu pažnju - Ulaznice kao da se džaba dijele!
Niko ne želi propustiti nedjeljni derbi (Foto: S. Mlaćo/SportSport)

Ubrzo će sve biti rasprodane

Derbi privukao ogromnu pažnju - Ulaznice kao da se džaba dijele!

Edmir Škorić

Prodaja ulaznica za predstojeći sarajevski derbi počela je jučer u Shopu FK Željezničar na Grbavici, a veliki red formiran je i u petak u jutarnjim satima.

FK Željezničar u nedjelju dočekuje FK Sarajevo u još jednom velikom sarajevskom derbiju, koji je privukao veliku pozornost. Unatoč svim nedaćama s kojima se oba tima susreću već neko vrijeme, interes za utakmicom je ogroman.

Od četvrtka 11. aprila počela je prodaja ulaznica, a čini se da će tribine stadiona Grbavica i ovaj put biti pune.

Za aktivne članove Željezničara prodaja je počela jučer od 9:30 sati do 17:30 sati. U istom terminu danas nastavljena je prodaja ulaznica aktivnim članovima, dok će oni koji ne stignu radne dane, imati priliku ulaznicu kupiti u subotu od 9:30 do 17:30 sati. U nedjelju od 11h bit će puštene karte u slobodnu prodaju u kućicama ispred stadiona.

Navijači u redovima čekaju na kupovinu ulaznice za derbi (Foto: S. Mlaćo/SportSport)

Inače, cijene ulaznica koje je objavio Željezničar glase - Jug 5 KM, Sjever 12 KM (10 za aktivne članove), Istok 15 (12 za aktivne članove) i Zapad A1 35 KM (za aktivne članove 30).

U ulici Bulevara Ivice Osima i jutros su formirani redovi navijača koji žele nabaviti ulaznicu. Čim su otvorene kapije, krenula je masovna kupovina ulaznica za još jedan veliki derbi.

Oglasi

Za razliku od prošlog derbija, u ovom ćemo imati i gostujuće navijače. Sve ulaznice za gostujuću tribinu su rasprodane.

I FK Sarajevo je svoj dio ulaznica pustio u prodaju u četvrtak. Bilo je planirano da se prodaja ulaznica vrši u tri dana i to samo članovima kluba, ali već prvog dana su "planule".

Cijena ulaznica za članove iznosi 12 KM i bilo ih je moguće kupiti u zvaničnim šopovima FK Sarajevo u Titovoj i Ferhadiji.

Prošli derbi donio je visoku pobjedu Željezničara rezultatom 3:0, a vidjet ćemo šta nas čeka za nedjeljni, kada su timovi u situaciji da im 'gori pod nogama'. Plavi se neočekivano borbe za opstanak i bodovi su im potrebni, a u derbi ulaze na krilima velike pobjede u Modriči nad Slogom Meridian.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je pak slavio protiv Igmana i nastvlja trku za Evropu i također želi osvojiti bodove. Favorit kao i uvijek nema, ali jedno je sigurno - spektakl na tribinama je zagarantovan, što svjedoči i trenutni broj prodanih ulaznica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amar123456
Velik si Željezničare!
0 2
SonPen1946
Ovo svijet nije vidio, cak 9k ulaznica skoro rasprodano. Vauuuuuu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi