Pogledajte kako izgleda tabela WWin lige BiH nakon što su FK Sarajevo oduzeta tri boda

Disciplinska komisija saopštila odluku

Pogledajte kako izgleda tabela WWin lige BiH nakon što su FK Sarajevo oduzeta tri boda

E. Čaušević

FK Sarajevo su oduzeta tri boda odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zbog dešavanja na meču protiv Borca, a kazne su dobili još Ismir Mirvić, Senijad Ibričić i Simon Rožman.

Kako je SportSport.ba saznao Disciplinska komisija NSBiH odlučila je da Sarajevo kazni s oduzimanjem tri boda zbog dešavanja na utakmici protiv Borca kada su igrači bordo kluba napustili teren nezadovoljni odlukama sudije Matea Muse.

Također, Sarajevo je kažnjeno i novčano sa 22.000 KM zbog loše organizacije utakmice, a kazne su dobili i pojedini članovi ovog kluba.

Mirvić je dobio godinu dana kazne izbacivanja iz bh. fudbala, dok je Ibričić suspendovan na sedam mjeseci. S druge strane trener ovog tima Simon Rožman je suspendovan uslovno na tri mjeseca, a također dobili su i novčane kazne.

Također, Mirvić je kažnjen novčano sa 2.000 KM kao i Rožman, dok je Ibričić dobio novčanu kaznu u iznosu od 3.000 KM. Kažnjen je i pomoćni trener Luka Gobec sa dva meča suspenzije i 1.000 KM, te oficir za sigurnost Zlatan Čakal sa 1.500 KM.

Oglasi

Naime, Sarajevo se trenutno nalazi na petoj poziciji na tabeli sa 37 osvojenih bodova i pored oduzeta tri boda bordo klub će ostati na istoj poziciji.

Sarajevo će imati 34 boda i ostat će peti jer će imati bod prednosti u odnosu na Posušje. Do kraja sezone ostalo je još deset kola i sigurno da je za Sarajevo to veliki udarac u borbi za mjesto koje vodi u Evropi.

   Tabela WWin lige Bosne i Hercegovine nakon što su FK Sarajevo oduzeti bodovi

No, također treba istaći da FK Sarajevo ima pravo žalbe Apelacionoj komisiji NSBiH i tražiti smanjenje kazne, odnosno nije nemoguće da Bordo timu bodovi budu vraćeni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo već u petak igra utakmicu 24. kola WWin lige BiH kada će gostovati na Tušnju ekipi Tuzla Cityja. Ovaj meč igrat će se od 16 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lakibos
Pošto su Sarajevu oduzeli tri boda Posušje ih može sada prestići.
0 2
Interista
Jest se Borac nakrao bodova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi