NS BiH potvrdio kazne za FK Sarajevo

Sve je jasno sada

NS BiH potvrdio kazne za FK Sarajevo · Zvanično

E. Oštraković

Sjednica Disciplinske komisije održana je danas, a glavna tema bila je prekinuta utakmica na Koševu između Sarajeva i Borca.

Fudbaleri i stručni štab Sarajeva tada su napustili teren nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Glavni razlog bilo je njihovo nezadovoljstvo suđenjem Matea Muse, a revolt su pokazali napuštanjem terena.

Sada je, nakon održane sjednice Disciplinske komisije, savez zvanično objavio kazne za FK Sarajevo.

Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica sa revanš utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo-FK Borac koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima, te je donijela sljedeće odluke:

Oglasi

-FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

-Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

-Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

-Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

-Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

-Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Mirviću, koliko si platio Vici da te kazni samo godinu i da ti klubu uzme samo 3 boda? Ono je za minimum 6, pa čak i 9 bodova, a kazne od minimum po 2 godine za predsjednika kluba, sportskog direktora i trenera. Ono je sramota koja ne smije proći ovako lako.
0 1
Delegat
NF savez skup kriminalaca a gdje su oni sto su se busali u prsa da ce ici pred savez da ce ovo ili ono
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti