Sarajevo objasnilo situaciju sa Viverosom i novi transfer

Ima novi klub, ali radi se o posudbi

Sarajevo objasnilo situaciju sa Viverosom i novi transfer

Samir Mlaćo

Kolumbijac Kevin Viveros prije par dana predstavljen je u svom novom klubu.

Viveros se vratio u svoju zemlju nakon kratke epizode na Koševu i postao novi član ekipe La Equidad.

Sada su se oglasili iz FK Sarajevo te objasnili cijelu situaciju. Navode da je Viveros otišao na posudbu.

"Kolumbijski fudbaler, Kevin Viveros se vratio u svoju rodnu zemlju.

Kolumbijski fudbaler, Kevin Viveros se vratio u svoju rodnu zemlju. Viveros se kao posuđen igrač priključio ekipi CD La...

Posted by FK Sarajevo on Thursday, December 7, 2023

Viveros se kao posuđen igrač priključio ekipi CD La Equidad do ljeta 2024. godine s mogućnošću otkupa kao i mogućnošću produženja posudbe do zimskog prelaznog roka 2025. godine", naveli su sa Koševa.

Oglasi

Sarajevo će tako bar za sada ostati obeštećenja, a zanimljivo da su na Koševu platili obeštećenje kada su doveli Viverosa i on je bio najavljen kao veliko pojačanje.

Nešto kasnije su kazali da se on nije snašao u našoj zemlji i da je zbog porodice i prijatelja istakao želju da se vrati u svoju zemlju, te da mu promjena zemlje nije prijala.

Prije Sarajeva, Viveros je nastupao za Carabobo, te Deportivo Cali, Leones, CD America, Atletico FC...

Viveros je upisao za Sarajevo tek devet minuta protiv Torpedo Kutaisija, a zatim ga nije bilo u pogonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu će sigurno biti promjena u zimskom prelaznom roku. Već sutra je planiran duel sa NK GOŠK od 16 sati, a bordo tim je aposlutni favorit.

Danas će tim povodom u 13:30 sati biti održana i press konferencija kluba sa Koševa. U posljednjem kolu pred odlazak na zimsku pauzu Sarajevo gostuje kod HŠK Zrinjski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi