Viveros konačno ima novi klub nakon odlaska sa Koševa

Potpisao je ugovor i kreće u nove izazove

Viveros konačno ima novi klub nakon odlaska sa Koševa

Samir Mlaćo

Kolumbijac Kevin Viveros kao veliko pojačanje uoči nove sezone stigao je na Koševo, ali nije se naigrao.

Viveros je upisao tek devet minuta protiv Torpedo Kutaisija, a zatim ga nije bilo u pogonu. Sa Koševa su nešto kasnije priznali da se Viveros nije snašao u našoj zemlji i da je odlučio da se vrati kući.

Zanimljivo da je Sarajevo za njega platilo i obeštećenje, no planovi se nisu poklopili. Prije par dana su se pojavile informacije da se Viveros vraća u svoju zemlju.

To se danas i desilo te je on predstavljen u klubu La Equidad.

"Novi početak", napisao je Viveros te obradovao svoje pratioce na Instagramu.

Oglasi

Time je želio reći da se vraća na teren i da je željan novih izazova, odnosno pobjeda.

O Viverosu je u intervju za SportSport.ba govorio ranije i Senijad Ibričić, sportski direktor kluba sa Koševa.

"On se vratio kući, mogu vam to potvrditi. Momak je pet puta došao da priča sa nama, rekao je da zovemo i predsjednika, jednostavno se nije snašao i želio je kući... Za njega je drugi kontinent, sve novo, te mi nismo željeli da ga zaustavimo. Od njega onda nemamo koristi, pa je sve potrajalo s obzirom da je to bio transfer.

Završavala se papirologija, ali sada je otišao kući i trenirati će u klubu iz kojeg je došao. Do zime ne može igrati, a na zimu će tražiti klub, te da i mi vratimo dio uloženih sredstava", rekao je tada Ibričić.

Prije Sarajeva Viveros je nastupao za Carabobo, te Deportivo Cali, Leones, CD America, Atletico FC...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada se vratio u svoj zemlju, a da li će Sarajevo dobiti obeštećenje ostaje da se vidi. FK Sarajevo pred sami kraj prvog dijela sezone zauzima treću poziciju i na Koševu mogu biti zadovoljni. Za vikend će ugostiti GOŠK, a zatim putuju na megdan mostarskom Zrinjskom.

Na zimu se najavljuju nova pojačanja, a sigurno će biti i odlazaka. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Drago mi je da je Mirva uspio vratiti pare i u ovom slucaju. Botovi koji su ga nazivali promasajem na aparatima. Momak se nije snasao, sve dobro ispalo i za klub i za njega na kraju. Velik si Ismire Mirvicu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi