Ambiciozni klub za sportskog direktora postavio 28-godišnjaka, prvo pojačanje stiže iz FK Sarajevo?

Sprema se transfer

Ambiciozni klub za sportskog direktora postavio 28-godišnjaka, prvo pojačanje stiže iz FK Sarajevo?

Admin Čaušević

Dovođenje sportskog direktora jednako je važan potez kao imenovanje i šefa stručnog štaba. Međutim, kada neki 28-godišnjak bude imenovan na tako odgovornu funkciju u bilo kojem klubu, onda to definitivno izaziva određenu pažnju.

Rakow Czestochowa službeno je potvrdio imenovanje Samuela Cardenasa za novog sportskog direktora. Ovaj 28-godišnji Meksikanac dolazi u ambiciozni poljski klub nakon što je ranije bio šef skaut službe u belgijskom Gentu.

Cardenas je posljednje tri godine proveo u Gentu, međutim, Cardenasova prošlost također uključuje skautske uloge u Southamptonu, Schalkeu 04 i Honvedz FC, kao i to da je bio trener u akademiji i direktor skautinga u Stuttgarter Kickersima.

Novi sportski direktor prvaka Poljske, koji ima dvojno njemačko i meksičko državljanstvo, ističe se znanjem četiri jezika, sada je postao najmlađi sportski direktor u Ekstraklasi.

Iako ima 28 godina Samuel Cardenas ima bogato iskustvo rada u klubovima

"Sretan sam što sam dio Rakowa i cijenim priliku koja mi je dana da se pridružim ovom klubu. Čvrsto vjerujem u potencijal koji ima."

"Iako je posljednjih godina postignut značajan napredak, još uvijek ima puno prostora za rast. To je jedan od razloga zašto sam se odlučio pridružiti Czestochowi," rekao je Cardenas tokom predstavljanja.

Oglasi

Štiže Muhamed Šahinović?

Vlasnik kluba, Piotr Obidzibski, izrazio je svoje povjerenje u sposobnost Meksikanca da konsolidira viziju razvoja kluba i pozicionira Rakow Czestochowu na vrh lige, tražeći solidne rezultate na evropskoj sceni.

Inače, kako sada stvari stoje prvo pojačanje Cardenasa u Rakowu bit će golman FK Sarajevo, Muhamed Šahinović.

Ovaj 20-godišnjak je "jedinica" Bordo tima, iako mu navijači spočitavaju da je u nekim mečevima mogao i bolje braniti, njegov izvjesni transfer u Rakow dovoljno govori o njegovom potencijalu.

Muhamed Šahinović
Muhamed Šahinović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

14 nastupa
14 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Poljaci su već ranije napravili pravu stvar dovođenjem Vladana Kovačevića sa Koševa, a čini se da će njegovim stopama i Šahinović.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Rakow ove sezone igra u grupnoj fazi Europa lige gdje je dva kola prije kraja posljednji na tabeli, ali sa četiri boda u grupi sa Atalantom, Sportingom i Sturmom ima šansi da izbori plasman u nokaut fazu Konferencijske lige.

U prvenstvu je situacija nešto drugačija jer je nakon tri uzastopna remija Rakow pao na četvrto mjesto i za vodećim Slaskom kasni osam bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Nisam siguran da ce Mriva dati Sahu za malo para, jedino ako se bas dobro ugradimo u iduci transfer. Decko je nevjerovatan potencijal i branice u ligama petice za koju godinu.
2 1
Ecosport
Ovaj slavi 28 godina od kako je postao punoljetan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi