Pao je historijski potpis: Cilj za evropske mečeve na Koševu je naredno ljeto

Koševo dodijeljeno Sarajevu

Pao je historijski potpis: Cilj za evropske mečeve na Koševu je naredno ljeto

A. Čaušević

FK Sarajevo od danas i zvanično upravlja stadionom Asim Ferhatović Hase nakon potpisanog ugovora sa Općinom Centar. 

Bordo klub je prema potpisanom ugovoru popularno Koševo dobio na upravljanje u sljedećih 30 godina uz mogućnost produženja za još 15 godina. Potpisu su prisustvovali ispred FK Sarajevo, predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić, a ispred Općine Centar, načelnik Srđan Mandić.

"Moram reći da sam jako ponosna i sretna što sjedim ovdje. Iza nas je ogroman posao, vratili smo Koševo napokon Sarajevu. Sjesni smo veličine i ozbiljnosti te mogu reći da smo maksimalno predani Koševu. Kao što je dogovoreno, stadion ćemo dovesti u stanje da evropke utakmice više ne igramo u drugom gradu, ali cilj nam je da Koševo bude organizator drugih sportskih i kulturnih manifestacija", rekla je Buljubašić na početku press konferencije.

Detalji ugovora će biti predstavljeni u narednim danima, a ovom prilikom Buljubašić je uputila zahvalnicu partnerima u ovom projektu.

Sada slijede predradnje, a kao nezvanična cifra koja je potrebna za ulaganja spominje se iznos od 5 miliona KM.

"Prvi korak je da vidimo kakvo je stanje što se tiče terena, poslije čega slijedi plan. Proces je malo duži, naš je cilj da se evropske utakmice igraju narednog ljeta", kazala je direktorica Buljubašić.

Oglasi

"Što se tiče renoviranja to je nastalo na inciijativu našeg investitora, nezahvalno je obećati nešto za dvije ili tri godine. Ukoliko dođe do nekih promjena sve ćemo prezentirati javnosti."

"Možemo reći neku cifru bez predradnji, ali dok ne vidimo neko stanje terena i ostalog, neka okvirna cifra je pet miliona KM, ali to ćemo znati nakon predradnji."

Medijima se obratio i Mandić koji je kako se da primjetiti bio jako ponosan i sretan zbog potpisanog ugovora.

"Iza nas je dugih tri, četiri mjeseca pregovora, dosta je tehničkih detalja i stvari o kojim se moralo voditi raučna kako bi se zaštitili interesi vlasnika objekta, FK Sarajevo i navijača koji su silno željeli da se potpiše uslovi da Sarajevo evropske mečeve konačno igra na svom stadionu."

Mandić je dodao da i on ostvaruje svoje dječačke snove te poručio da se nada će da današnji gradski derbi protiv Željezničara pripasti Bordo timu.

"Koševo je dom i hram fudbal. Hram velikih sportskih i kulturnih manifestijacija to je ključni motiv da i pored nekih problema koje smo imali i koje ćemo riješevati da se potpiše ovaj ugovor na 30 godina"

"Hoću da zaželim da derbi prođe u najboljem mogućem redu i da Sarajevo danas pobijedi, uz dužno poštovanje našim prijateljima s Grbavice. Nadam se i vjerujem da će se na ovom stadionu proslaviti još jedna titula."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mandić je dodao kako će Općina Centar biti partner FK Sarajevo te da će predradnje biti finansirane iz ovogodišnjeg budžeta.

"Općina Centar ostaje partner, već ovogodišnje predradnje će biti finansirane iz budžeta Općine centar, stadion je u zaopuštenom stanju i sve ono što se dešavalo u proteklih četiri ili osam godina će biti temelj ispitivanja. Uložena su značajna sredstava, ali to se ne vidi", završio je Mandić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Najjaci klub u drzavi!
15 5
Benzema1312
E moj hase horde ti se gase hhhhHahahahahahah
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi