Sarajevu se po drugi put ove sezone desila ista stvar

Na stadionu Asim Ferhatović Hase

Sarajevu se po drugi put ove sezone desila ista stvar

Admin Čaušević

Sarajevo na startu nove sezone Premijer lige BiH nije toliko ubjedljivo kao u nekim ranijim utakmicama.

Bordo tim je u premijernom duelu 7. kola dočekao Široki Brijeg. Blijeda fudbalska predsava je donijela mali broj prilika, a mreže su na kraju mirovale za zasluženu podjelu bodova.

Koševski premijerligaš je do sada domaćin bio četiri puta i uspio je ostvariti samo jedan trijumf kada je sa 2:1 savladan Radnik. Protiv Tuzla Cityja je bilo 1:2.

"Da smo dobili, bio bih jako zadovoljan bodovnim učinkom. Napravili smo veoma dobro s obzirom na situaciju. Izgubili smo dvije utakmice kući, ali ostaje žal za utakmicom od Tuzla Cityja, a protiv Zrinjskog smo zasluženo izgubili", zaključio je Goran Sablić poslije utakmice.

Interesantno da izabranici Gorana Sablića, barem oni koji imaju radnu dozvolu i koji su registrovani, po drugi put nisu uspjeli uopšte uputiti udarac u okvir gola.

Prvi put se to desilu u duelu protiv 3. kola kada je sa našeg najvećeg stadiona puni plijen odnio Zrinjski trijumfom 0:2, a ponovilo i protiv drugog gosta ih Hercegovine.

Dakle, učinak od četiri boda od mogućih 12 definitivno nije po standardima Bordo kluba pa će se tokom reprezentativne pauze definitivno morati analizirati problemi.

Većina problema bi mogla biti otklonjenja registracijom zaista niza odličnih igrača kao što su između ostalih Matthias Fanimo, Krste Velkoski i Darko Lazića pa bi od septembra Bordo tim mogao postati potpuno druga ekipa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će prvi septembarski meč igrati na stadionu Rođeni. Gostovanje Veležu će biti najteži zadatak do sada. U ekipi neće biti Numana Kurdića koji je igrao sve minute do sada, ali se vraća Andrej Đokanović koji je odradio suspenziju.

Inače, Bordo tim je na gostima ove sezone maksimalan. Savladani su Posušje, Rudar Prijedor i Sloboda. Iz sedam utakmica skupljeno je 13 bodova, četiri manje u odnosu na isti period prošle sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Divovi phahahahaha
3 7
chelsea321
Postali ste prdekana..
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti