FK Sarajevo uskoro preuzima stadion "Asim Ferhatović Hase"

Čeka se zvanična potvrda

FK Sarajevo uskoro preuzima stadion "Asim Ferhatović Hase"

H. Zilić

FK Sarajevo i Općina centar postigli su dogovor o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Stadion će zvanično pripasti FK Sarajevo krajem mjeseca aprila kada bi Općinsko vijeće trebalo potvrditi dogovor na zakazanoj sjednici.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić pregovarali su proteklih mjeseci, a tekst ugovora između dvije strane konačno je usaglašen. Sada je na rasporedu razmatranje.

FK Sarajevo u planu ima i renoviranje stadiona, a prvi plan će biti rekosntrukcija terena, tačnije postavljanje novog travnjaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako Općinsko vijeće potvrdi sve navedeno, FK Sarajevo bi gradski derbi protiv Željezničara 1. maja igrao na stadionu koji bi bio njihovo vlasništvo. Zvaničnu potvrdu bi sutra trebao objaviti i FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli_exyu_sa
Najtrofejjiji, najaci, najbolji sa najvecim stadiono plus jos malo sa najljepsim.
22 12
pjanke.sa
Bilo bi divno da objavite kad bude gotovo pod kojim uslovima je dodijeljen stadion. Ko ima pravo da igra i vise detalja. Da ovi zeljovci ne razmisljaju previse.
19 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi