Krste Velkoski ostaje na Koševu

Makedonac produžio saradnju

Krste Velkoski ostaje na Koševu

S. Mlaćo
Krste Velkoski je danas produžio saradnju sa FK Sarajevo.

Kapiten će u bordo dresu ostati i naredne dvije sezone. Nije skrivao zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

"Veoma sam sretan zbog produženja saradnje, već šest godina mi je zadovoljstvo nositi bordo dres, ovaj klub i ovaj grad će zauvijek biti moj dom. Radujem se osvajanju novih trofeja i učinit ćemo sve da navijačima nastavimo izmamljivati osmijeh na lice“, kazao je Velkoski.

Velkoski je protekle sezone odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i ostvario je učinak od četiri gola i sedam asistencija.

Ukupno je u dresu Bordo tima u dva mandata odigrao 209 utakmica i postigao je 66 pogodaka.

Prethodno je dres Sarajeva Velkoski nosio od 2014. do 2016. godine, da bi se nakon godinu i po dana boravka u Južnoj Koreji i Tajlandu 2017. godine ponovo vratio na Koševo.

Oglasi

On je u tom periodu osvojio tri titule prvaka i tri trofeja Kupa BiH.

Treba dodati da je FK Sarajevo danas ostao bez većinskog vlasnika upravljačkih prava Nguyena Nama.

"Prestanak ulaganja u sarajevski tim za mene je šteta. Ali sa trenutnom situacijom, u posljednje tri godine nismo uspjeli provesti ciljeve, posebno po pitanju sportskog segmenta. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledalaca, nema prihoda od oglašavanja, televizijskih prava, ulaznica, sve je nepredvidivo", obrazložio je Nam te izrazizo žal zbog odluke:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako sam tužan, nisam spavao skoro mjesec dana. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema nogometu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, određenom klubu, ukoliko stvari postanu bolje, i dalje ću birati Sarajevo."

Sa Koševa se  na ovu temu za sada nisu oglasili, iako navijači to očekuju svakog časa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Krle !
1 7
TNT75
Krle ... smjesi ti se jos jedna baksuzna sezona, ...bolje ostani kuci i cuvaj djecu, nema nam hajra od takvih starijih 'juniora'.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi