Marinovićevo Sarajevo je stiglo do novog rekorda

Ostvaren protiv Mladosti

Marinovićevo Sarajevo je stiglo do novog rekorda

Admin Čaušević

Ubjedljivo pobjedom nad Mladosti s rezultatom 5:1 Sarajevo je stiglo do novog rekorda skraćene Premijer lige BiH.

Ekipa Vinka Marinovića iz utakmice u utakmicu obara rekorde, a navijači dvostrukog uzastopnog šampiona bi u žargonu rekli da postavlja nove standarde u bh. fudbalu.

Otkako se igra skraćena Premijer lige niko u uvodnih 12 utakmica nije uspio postići više od 30 golova, sve do petka i duela Sarajeva i Mladosti.

Nakon 12 odigranih utakmica Bordo tim je najefikasnija ekipa lige sa 31 golom, čime je nadmašen vlastiti rekord skraćene Premijer lige iz sezone 2018/2019 kada je Sarajevo postigalo 26 golova.

Inače, otkako bh. elitni rang igra 12 klubova Sarajevo je postalo prvi i za sada jedini tim koji nije izgubio u prvih 12 susreta. Gol razlika je impresivnih +20 (31:11).

Marinović je sve bliže da odvede Bordo tim do niza bez poraza u Premijer ligi na duže od godinu. Za takvo nešto potrebno je da ne izgubi u naredna četiri meča i to protiv Željezničara, Tuzla Cityja, Olimpika i Veleža.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tarik_
U srijedu se prekida rekord
2 17
SarajevoFC
Gazi dive a po Selji se i popišaj usput.
16 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi