Nakon Avramovskog i Čatakovića Vasoskom stiže i (ne)planirano pojačanje

Čeka se dolazak

Nakon Avramovskog i Čatakovića Vasoskom stiže i (ne)planirano pojačanje

Admin Čaušević

FK Sarajevo je tokom prijelaznog roka odradio vrlo dobar posao.

Dovedeno je nekoliko provjerenih imena za bh. standarde poput Adnana Šećerovića, Nihada Mujakića i Asmira Suljića.

Prije nekoliko dana potpisao je i Hamza Čataković koji će nakon nekoliko sezona u Slovačkoj i Bugarskoj ponovo igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

SportSport.ba je u subotu pisao da je i dolazak Daniela Avramovskog u Bordo tabor gotova stvar te je pitanje dana kada će posao s Makedoncem biti ozvaničen.

Trener Aleksandar Vasoski će do početka drugog dijela sezone dobiti još jedno pojačanje, možda i neplanirano.

Oglasi

Naime, u bh. prijestolnicu se naredne sedmice vraća već otpisani Matthias Fanimo, fudbaler koji je kada ima svoj dan nezadrživ za sve u Premijer ligi.

Fanimo se nije pojavio na početku priprema nakon što je jesenji dio Premijer lige nije završio baš na najbolji način. Poznato je da zbog nesuglasica s klupskim rukovodstvom i tadašnjim stručnim štabom uopšte nije konkurisao za nekoliko mečeva.

Kako sada stvari stoje brzonogi Englez će se vratiti u Sarajevo gdje će trenirati indvidualno te čekati ostatak ekipe da se vrati iz Antalije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fanimo će održati i sastanak sa klupkskim rukovodstvom kako bi se razjasnio njegov status, a kako sada stvari stoje puno je bliže ostanku nego odlasku sa Koševa.

Obzirom da je ugovorom vezan za FK Sarajevo te da se nije pojavio na prozivci sjajnog krilnog fudbalera vjerovatno čeka i određena novčana kazna zbog neispunjavanja svojih obaveza.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lewa_9
Ako je toliko dobar ovaj Avramovski, što je 5 mjeseci bez kluba nakon što su ga šutnuli iz Kayserispora? Očekujem, kao i uvijek, da će krezavi hordaši lupati minuse bez da odgovore na ovo jednostavno pitanje. Gibraltarski Red Impsi su za ovaj bivši klub Radovana Karadžića, Manchester City.
8 18
Miki2
Ovaj igrački kadar i Feđu Dudića za šefa struke, tada bi mogli očekivati nešto...teško da se strani trener može snaći u našoj ligi!
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi