Matthias Leterme izabran za novog direktora Sarajeva, potpisao ugovor na 90 dana

Naslijedio Ajlu Alimanović na toj funkciji

Matthias Leterme izabran za novog direktora Sarajeva, potpisao ugovor na 90 dana

Endin Čaušević

FK Sarajevo angažovao je novog generalnog direktora, a u pitanju je Matthias Leterme koji je postavljen za vršioca dužnosti na toj funkciji.

Na ovoj funkciji ranije je bila Ajla Alimanović koja je prije nešto više od pola godine podnijela ostavku, a sada na njeno mjesto stiže Leterme.

Kako piše Klix.ba klub s Koševa s Letermeom je potpisao ugovor na 90 dana koji na snagu stupa već dana, a on je stigao na poziciju v.d. generalnog direktora Sarajeva.

Leterme je inače ovu funkciju obavljao u belgijskom Kortjirku u kojem je bio od 2009. pa do ljeta prošle godine.

Ovaj 37-godišnji Belgijanac imao je nekoliko zapaženih poteza dok je bio u Kortjirku, a poznanstva koja je stekao u tom poslu sigurno da će biti od velike koristi i Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, on bi već sutra trebao da se "baci na posao" jer su zakazani sastanci s uposlenicima FK Sarajevo, te će sigurno glavna tema biti funkcionisanje kluba u narednom periodu.

Od Letermea se očekuje da u naredna tri mjeseca napravi veliku analizu unutar FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Pametan potez
2 1
plemic
šta je sa žemsko, sad će morati zasukati rukave.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi