Handžić je radio sa Varešanovićem: Ljudima smeta iskrenost, a Mirza je takav!

Mnogo bure nakon jučerašnjeg imenovanja

Handžić je radio sa Varešanovićem: Ljudima smeta iskrenost, a Mirza je takav!

Samir Mlaćo

Navijači Sarajeva, bar velika veličina razočarani su izborom novog šefa struke kluba. Nemaju povjerenja u Mirzu Varešanovića, no postoje i oni koji o ovom 50-godišnjaku imaju veoma lijepo mišljenje.

Mirza Varešanović je od jučer novi šef struke FK Sarajevo.

Varešanović se tako vraća na Koševo, a navijači bordo klub, oni najvjerniji izdali su saopštenje i iskazali razočarenje takvom odlukom rukovodstva kluba.

Zatražili su od prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića da brzo reaguje i povuče navedenu odluku.

To se vjerovatno neće desiti, danas je u 12 sati zakazana press konferencija FK Sarajevo i predstavljanje Varešanovića.

Kenan Handžić, najmlađi kapiten u historiji FK Sarajevo, otvoreno je u razgovoru za SportSport.ba stao u odbranu Varešanovića.

Oglasi

Trenirao ga je Varešanović, te se dobro poznaju. Ističe da je Varešanović iskren i da zbog toga smeta mnogima.

"Najviše mi smeta to što nikada nisam vidio ovakvu reakciju navijača na bilo kojeg trenera i poslije loših rezultata. Sa Mirzom imam drugačiji odnos, ali to nije bitno. Trener se treba gledati kroz rezultat, činjenice su sasvim jasne. Ista situacija je bila i sa Husrefom Musemićem. Husref je legenda kluba, a poslije duple krune ga otjeraju. On bi u normalnim okolnostima dobio tri godine kredita, no nije to slučaj kod nas. Mi imamo pogrešnu sliku o sportu, kvaliteti naših ljudi, te ne znamo ocijeniti šta je najbolje za klub u datom trenutku. Kada sam prešao iz juniora u prvi tim, znam da se neizlazak u Evropu smatrao katastrofom, bez obzira na situaciju u klub. Evropa je bila minimum minimuma, bilo nas je devet juniora, šest mjeseci smo bili bez plate... U prvoj seniorskoj godini imao sam 26 nastupa, a tako je bilo za nas devet koji smo imali preko 15 i više nastupa", priča Handžić.

Ima riječi hvale za Varešanovića.

"Sa Mirzom imam fantastična iskustva, surađivali smo i u Olimpiku. Jedan dio prvenstva smo bili čak i prvi, a onda smo osvojili Kup. Mirza je jedini trener koji je savladao Zrinjski Pod Bijelim Brijegom, sa Velež je završio peti. Našim ljudima smeta iskrenost, a Mirza je takav. Boli nas kada nam neko kaže nešto u lice... Koliko se trenera promijenilo u FK Sarajevo u proteklom periodu? Ja sam ostao u FK Sarajevo i poslije odlaska Mirze, neću da govorim kako smo izborili Evropu te godine. Trener je bio Dragan Jović, završili smo četvrti i to jedva. Budžet je bio tri puta veći nego proteklu sezonu. Ja jedanaest godina nisam otišao na utakmicu FK Sarajevo, zato što nema naših ljudi. Cijenim rezultat Željezničara, ljudi su bez marke, a izvukli su više od maksimuma.To niko ne komentariše, nego samo su neke priče 'Željo ovakav, Željo onakav."

Varešanović: Hendikepirani smo, ali... - SportSport.ba

Pritisak je veliki, da li će Varešanović uopšte debitovati u drugom dijelu sezone? Koliku ima podršku sportskih radnika?

"Prođite čaršijom, sve ljude koji su igrali fudbal i igrače koje je trenirao Mirza, pitajte ih šta misle o Mirzi. Sigurno će svi reći pohvalno. Sa 20 godina sam bio kapiten FK Sarajevo, postigao sam gol Veležu i osvojili smo drugi, a nam cijeli stadion zviždi zbog Mirze. Da li je to normalno, o čemu se tu radi, da li ima smisla?".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno nastupa za FK Mladost Doboj Kakanj, člana Prve lige FBiH.

"Tu sam pola godina već, ostat ću vjerovatno. Sviđa mi se vizija kluba, mlada je ekipa, a otvorio sam i akademiju individualnog rada. Ne želim ići iz Sarajeva, želim se posvetiti Mladosti i svojoj akademiji", dodao je za kraj razgovora Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi