Rožman zadovoljan, ali dotakao se i igara u gostima, Karačić najavljuje pojačanja

Sarajevo u drugom dijelu slomilo otpor GOŠK-a

Rožman zadovoljan, ali dotakao se i igara u gostima, Karačić najavljuje pojačanja

Samir Mlaćo

Sarajevo je sa 3:0 večeras savladalo GOŠK iz Gabele na svom Koševu u okviru 17. kola Premijer lige naše zemlje.

Bordo momci su se namučili u prvom poluvremenu, a onda sa tri pogotka završili priču o pobjedniku i od svojih navijača za ovu godinu se oprostili pobjedom.

Svoje viđenje nakon meča dali su na press konferenciji treneri Simon Rožman i Toni Karačić.

Prvo je riječ dobio Karačić.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi, rezultat je previsok s obzirom na događanja na terenu. Bili smo korektni, posebno prvo poluvrijeme, a za drugi dio potreban je bio kvalitetniji posjed lopte kako bi se oduprijeli Sarajevu. Nismo se mogli vratiti nakon gola, Sarajevo je postiglo još dva pogotka.

Ipak, mislim da je rezultat previsok", rekao je Karačić koji je svjestan da njegov tim će voditi bitku za opstanak.

Oglasi

"Imamo još jednu utakmicu kući, moramo se dobro regenerirati i tražiti pobjedu protiv Željezničara kako bi imali lagodniju situaciju. Moramo se pojačati, biće novih igrača i želimo izboriti opstanak. Biće promjena u kadru, a nećemo se nikoga odreći lako. Moramo se pojačati na nekim pozicijama", jasan je bio iskusni stručnjak.

Pred medijima se zatim pojavio Rožman.

"Čestitke igračima na pobjedi, to je najbitnije. Hvala navijačima, došli su po hladnom vremenu i pružili podršku. Bili smo nervozni u prvom dijelu, a onda se smirili i dali gol u pravo vrijeme. Zaslužena pobjeda, ali nije sve bilo idealno. Sa Koševa idemo sa dobrim skorom za ovu godinu, primili smo malo golova. Na gostovanjima još nismo na razini i slažem se sa tim", rekao je Rožman.

Još jedno kolo je preostalo.

Oglasi

"Igramo kući dobro, to je ozbiljno, ali u gostima ima razočarenja za neke utakmice. Pauza će nam dobro doći da se još bolje spremimo i da imamo ekipu koja će biti spremna za sve što dolazi narednih šest mjeseci".

Ziljkić, Avramovski i Vrančić nisu bili u pogonu.

"Danas su bili u kadru oni koji su u datom momentu najbolji. Šansu su dobili i mladi igrači".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se puno gostovanja.

"Analizirali smo to, razgovarali sa igračima i vjerujem da su razumjeli sve. Igrali smo ko p, znate šta mislim".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Tacno kao P. i to se mora promijeniti! Ne vracaj Penarandu u ekipu. Daj mu loptu i nek se igra sam, timska igra nije za njega.
3 0
Drakula
BRAVO ROZMAN!!! POGOTOVO ZA IGRE U GOSTIMA IGRALI SMO KO P!! BAS TAKO KAO STO SI REKAO
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi