Simon Rožman zamolio novinara da nešto kaže prije svega: "Ako mi dozvolite..."
Simon Rožman uputio izvinjenje jer nije dao izjavu na prošloj utakmici.

Trener FK Sarajevo

Simon Rožman zamolio novinara da nešto kaže prije svega: "Ako mi dozvolite..."

Eldar Ganibegović

Sarajevo je s 3:0 danas slavilo protiv GOŠK-a, a poslije utakmice izjave su dali treneri oba tima. Simon Rožman uputio je i izvinjenje.

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo je večeras s 3:0 slavio protiv NK GOŠK.

Nakon utakmice izjave pred TV kamerama dali su treneri oba tima, a prvi je govorio trener gostiju, Toni Karačić.

"Prije svega bih čestitao Sarajevu na pobjedi. Pobjeda malo previsoka obzirom kakva su događanja bila na terenu. S prvim poluvremenom možemo djelimično biti zadovoljni, mislim da smo bili konkretniji, kreirali neke kvalitetne situacije. Drugo poluvrijeme Sarajevo igralo dosta kvalitetnije, mi nismo bili u posjedu i dogodi se da iz standard siutacije primiš gol. Okrećemo se meču protiv Željezničara i nadamo se da ćemo se odmoriti i biti barem kvalitetniji u toj utakmici", istakao je trener hercegovačke ekipe.

Zatim je riječ dobio Simon Rožman. Prije svega htio je da se izvini jer nije dao izjavu nakon prošle utakmice u kojoj je Sarajevo poraženo.

Oglasi

"Ako mi dozvolite, ja bih da se ispričam za situaciju koja se desila. Nije bilo na meni nego na PR službi da nisam htio dati izjavu, nego su me odmah odvukli u press salu. Poštujem PR pravila. To sam htio reći u startu, da ne bi ljudi mislili da nisam htio da dam izjavu", kazao je trener Sarajeva, nakon čega je prokomentarisao utakmicu:

"Nekako prvo poluvrijeme nije išlo kao što smo htjeli. Silili smo neke situacije, a u drugom poluvremenu smo probali smiriti. Kada smo malo smirili momke, neki imaju veliku želju. Imamo oscilacije, a da imamo kvalitet to smo pokazali. Mislim da smo imali ovaj dio sezone jako dobar, da smo jako malo golova primili tu, a što se tiče gostovanja, tu moramo poraditi."

Penaranda se povrijedio i morao je da izađe u 9. minuti. O tome je Rožman rekao: 

"Vidjet ćemo, sad ne izgleda dobro. Suparnik je išao jako žestoko prvih minuta, ali tako je. Treba se boriti na terenu za svaku loptu, ali kad povučemo crtu mislim da smo zaslužili tri boda."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije ove pobjede Sarajevo je drugo s 33 boda. Ima po bod više od Zrinjskog i Veleža, no Plemići tek sutra igraju svoj meč i to protiv Širokog Brijega. GOŠK je sa 17 bodova deveti, dva boda iznad crte.

U 18. kolu, posljednjem u jesenjem dijelu sezone, GOŠK će biti domaćin Željezničaru, dok že Sarajevo u goste upravo kod Zrinjskog što će biti i derbi kola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Gospodski od Rozmana. Svaka cast. Sto se tice Penarande nadam se da vise nikada nece zaigrati u dresu FKS. Fudbal je kolektivna igra a on igra sam za sebe. Statisticki izgubi 90% lopti koje dobije. Jedna velika NULA od igraca!
1 1
rabodimis
Svaka cast !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti