Sarajevo s tri gola počastilo GOŠK - Bordo tim preskočio Zrinjski na tabeli
Golovima Anđušića i Oliveire Sarajevo je savladalo GOŠK i skočilo na drugo mjesto.

Utakmica 17. kola Premijer lige

Sarajevo s tri gola počastilo GOŠK - Bordo tim preskočio Zrinjski na tabeli

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je danas ugostilo GOŠK. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:0.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u osmoj minuti. Šero je šutirao, no Rogić zaustavlja njegov udarac.

Problem za Rožmana u devetoj minuti. Penaranda se povrijedio i morao je napustiti teren, pa je umjesto njega ušao Anđušić.

Deset minuta nakon toga prilika za Sarajevo. Radović je centrirao s lijeve strane, Hasić šutira glavom, a Bobić odlično brani.

Rogić je zaustavio udarac Čoke u 31. minuti, da bi šest minuta kasnije sjajno pokušao Radović vanjskom, no lopta ide tik pored stative.

Za kraj prvog dijela sjajnu je šansu imao GOŠK. Sjajna akcija po desnoj strani, ali Šero nije uspio s nekoliko metara nešto jaču sprovesti u mrežu.

Oglasi

Do vodstva Sarajevo dolazi u 63. minuti. Hasić je centrirao iz slobodnjaka, Aničić glavom šutira, a Bobić sjajno brani. No, na njegovu žalost lopta se odbija na nogu Anđušića koji pogađa za 1:0.

Rezultat se na 2:0 promijenio u 79. minuti. Hasić je vanjskim dijelom kopačke uposlio Oliveiru koji u maniru rasnog strijelca pogađa za 2:0.

Sve je bilo gotovo u 84. minuti. Bio je to kontranapad Sarajeva, Čataković je pobjegao po lijevoj strani, šutirao je iskosa sa nekih šest metara i pogodio je mrežu gostujućeg gola.

Simon Rožman je u 89. minuti dao priliku da u Premijer ligi debituje i 17-godišnji Nidal Čelik, a zajedno s njim na teren je ušao i Harun Pločo kojem je ovo bio drugi nastup.

Poslije ove pobjede Sarajevo je drugo s 33 boda. Ima po bod više od Zrinjskog i Veleža, no Plemići tek sutra igraju svoj meč i to protiv Širokog Brijega. GOŠK je sa 17 bodova deveti, dva boda iznad crte.

Oglasi

U 18. kolu, posljednjem u jesenjem dijelu sezone, GOŠK će biti domaćin Željezničaru, dok že Sarajevo u goste upravo kod Zrinjskog što će biti i derbi kola.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 17. kolo:

Sarajevo - GOŠK 3:0 (Anđušić 630, Oliveira 79', Čataković 84')

FK Sarajevo: Rogić, Aničić (K), Beganović, Buljubašić, Đuričković, Hasić, Julardžija, Mustafić, Penaranda, Radović, Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Bobić, Bradara, Čajić, Čoko, Mihaljević, Obšivač, Radenović, Rajović, Šero, Skorup, Šuta (K).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Tesko ali zasluzeno.?Idemo dalje
5 0
user1676312914
Sobzirom koliko novca je uloženo u ovu ekipu Sarajeva, tanko je ovo, pretanko.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi