FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu za pokušaj ubistva Džakmića
Iz Sarajeva ističu da tužba nije usmjerena protiv Zrinjskog, već pojedinca koji je počinio nedjelo

Nakon što je pomoćni trener u Mostaru pogođen u glavu

FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu za pokušaj ubistva Džakmića

U subotu, 10. novembra je na stadionu Pod Bijelim brijegom odigran derbi meč 17. kola Premijer lige BiH u kojem su Zrinjski i Sarajevo odigrali neriješeno - 2:2.

Taj duel ostao je u sjeni kako loših sudijskih odluka Vladimira Bjelice, tako i nemilih događaja nakon utakmice kada je jedan od trenera FK Sarajevo Muhamed Džakmić pogođen tvrdim predmetom u glavu.

Džakmiću je pomoć ukazana odmah na terenu s kojeg je direktno odvezen u mostarski Centar za urgentnu medicinu. Kasno navečer, pomoćni trener Sarajeva pušten je na kućnu njegu sa nekoliko šavova na glavi.

U Sarajevu se ne mire sa ružnim scenama nakon utakmice i napadu na člana stručnog štaba bordo tima, pa je klub sa Koševa podnio krivičnu prijavu Kantolanom tužilaštvu u Mostaru zbog pokušaja ubistva pomoćnog trenera Muhameda Džakmića, što je potvrđeno za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krivična prijava je podnesena protiv nepoznatog počinioca zbog krivičnog djela pokušaj ubistva, a ne protiv Zrinjskog. Iz bordo kluba traže da se u istragu uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da se pogledaju svi snimci koje su sa Koševa poslali Kantonalnom tužilaštvu i da se na osnovu videomaterijala utvrdi počinilac nedjela.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljani_zlatni
Nikako drugačije s kamenjarskim fašistima! Bravo FKS
70 9
Đuka
Hahahaha Niste džaba muje i hase
2 47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi