Uzbekistanci bolji od kombinovanog sastava Sarajeva, pravi ispit slijedi već sutra

Nasaf Qarashi pobijedio s 1:0

Uzbekistanci bolji od kombinovanog sastava Sarajeva, pravi ispit slijedi već sutra

Edmir Škorić

Fudbaleri Sarajeva danas su odigrali još jedan prijateljski meč na pripremama u Antaliji, a rival im je bio uzbekistanski Nasaf Qarshi, koji je na kraju pobijedio rezultatom 1:0.

Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski izveo je jednu kombinovanu ekipu, pruživši šansu većini igrača koji ne čine okosnicu tima, ali starter je bio i Hamza Čataković, napadač koji je ove zime pojačao svoj nekadašnji tim.

Bordo tim je meč započeo u formaciji: Kanurić, Dupovac, Lazić, Islamović, Šabanović, Buljubašić, Ramić, Čataković, Velkoski, Cmiljanić, Ramić I.

Na startu meča Sarajevo je imalo dobru akciju, a prvu kakvu - takvu šansu propušta Ramić, koji je pucao pored gola. Dobar tempo meča na početku, pa smo brzo vidjeli i prvi pogodak. U 14. minuti Uzbekistanci su uspjeli doći do gola.

Imala je ekipa Nasafa još jednu šansu do poluvremenu, ali Kanurić je dobro odbranio. Interesantno da je prije odlaska na odmor Čataković zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton, što naravno u ovakvim mečevima ne znači ništa, pa je svoje mjesto ustupio jednom od saigrača.

Sarajevo ni u nastavku ne uspijeva nešto više napraviti pred golom rivala, koji je na kraju zadržao prednost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog vremenskih neprilika malo je poremećen plan utakmica Sarajeva, ali dobru provjeru bi ovaj tim trebao imati sutra u duelu s ukrajinskim Kolosom, a tu bi šansu ipak trebali dobiti i oni najbolji, odnosno oni na koje će najviše makedonski stručnjak da računa na proljeće.

Do utakmice u Trebinju protiv Leotara, koja se igra za dvije sedmice, očekuje se da Vasoski pronađe ravnotežu u timu i pronađe 11 onih koji će ekipu povesti u uspješnu polusezonu u kojoj se kao glavni cilj nameće osvajanje Kupa, ali i plasman u Evropu te što bolji završetak Premijer lige nakon burne jeseni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lewa_9
Izgubili od ekipe iz poznate fudbalske velesile Uzbekistan haha i to nisu ni priliku stvorili! To im je kazna što su bivši klub osuđeenog ratnog zločinca Radovana Karadžića. Јебо мало Сарајево!
13 25
pjanke.sa
Izgubila druga ekipa Sarajeva, hajmo izadjite dusebriznici podrzite idiota @Lewa_9 ne moze da se bruka sam.
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi