Sarajevu zagarantovanih 325.000 eura od Evrope: Poznati su neki od rivala, dvije su nagazne mine

Bordo klub u Konferencijskoj ligi

Sarajevu zagarantovanih 325.000 eura od Evrope: Poznati su neki od rivala, dvije su nagazne mine

Admin Čaušević

Sarajevo je pobjedom nad Zvijezdom 09 bez obzira na tri oduzeta boda uspjelo izboriti plasman na euroscenu i to dva kola prije kraja prvenstva. Bordo klub će nastupiti u prvom pretkolu Konferencijske lige te će imati status nositelja.

Iako sezonu završava bez trofeja može se reći da je Sarajevo uspjelo ostvariti minimalni zacrtani cilj, a to je izlazak u Evropu, odnosno kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Bordo klub već nekoliko sezona nije napravio značajan rezultat na eurosceni, tako je prošle godine eliminisan od gruzijskog od Torpeda, a godinu ranije od moldavskog Milsamija. Dakle, od fudbalskih liliputanaca.

Bile su to eliminacije koje su teško pale ljubiteljima bordo dresa. Novom iskoraku se nadaju ovog ljeta pošto će Sarajevo u prvom pretkolu biti nositelj.

Sa koeficijentom 6.500 Sarajevu su otvorena vrata drugog pretkola, međutim potrebno je uzdati se i u povoljan žrijeb koji vrlo često zna biti i presudan.

Većina evropskih liga još uvijek čeka na definitivni raspleta pa je dan nakon potvrde nastupa Sarajeva u Evropi poznato svega nekoliko mogućih rivala za klub iz prijestolnice.

Oglasi

Prema trenutnom stanju mogući protivnici su Vaasa iz Finske, Auda iz Latvije, Magpies sa Gibraltara, Sliema i Marsaxlokk sa Malte te Kalev iz Estonije. Dvije su i nagazne mine.

Ukoliko se pogleda prošlost i neugodno iskustvo iz posljednje dvije sezone u Sarajevu bi najradije izbjegli Aktobe iz Kazahstana, prije svega zbog dužine puta, kao Shelbourne iz Irske koji je itekako nezgodan rival.

Od poznatih potencijalnih rivala navijače Sarajeva posebno vežu lijepe uspomene za Marsaxlokk pošto je malteški klub eliminisan u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2007. godine kada se došlo do trećeg pretkola.

Inače, žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige je 18. juna, dok će se utakmice igrati skoro mjesec kasnije, tačnije 11. i 18. jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Računajući eliminacioni bonus i nastup u prvom pretkolu KL Sarajevo ima zagarantovanih 325.000 eura od Evrope. U slučaju preskakanja prve prepreke taj iznos će svakako porasti.

Sedmice pred nama bi mogle donijeti i nove velike odluke u Koševu. Postavlja se pitanje šta će biti i sa Simonom Rožmanom te da li će Slovenac uopšte ostati na klupi. Konačnu riječ o svemu će donijeti predsjednik Ismir Mirvić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Sretno ,svaka čast !
4 1
Abdulah123
Kako je lijepo vidjeti skup iskompleksiranih seljaka iz vrapcica i s kobilje glave,koji pored plasmana u evropu nemaju mira od Zelje
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi