Rashid Abubakar novi fudbaler Sarajeva!

Stiže iz Gane

Rashid Abubakar novi fudbaler Sarajeva! · Zvanično

Haris Zilić

FK Sarajevo završio je još jedan transfer.

Dres Bordo tima nosit će Rashid Abubakar koji dolazi iz Gane.

Riječ je o fudbaleru koji igra na sredini terena, ali također može biti koristan i na još pozicija u timu, psoebno u ofanzivnom dijelu igre.

Njegov posljednji klub bio je u rodnonj Gani, bio je član Accra Lionsa, a pored toga u karijeri je nosio i dres kineskog Heilongjiang Ice Citya.

Struka tima sa Koševa pratila je pomenutog fudbalera duže vrijeme i konačno je došlo do saradnje.

Abubakar ima 22 godine, tako da bi mogao biti i dobar zalog FK Sarajevo na duže staze.

"Ganac je ukupno deveto pojačanje Sarajeva ovog ljeta nakon što su prethodno u naš klub stigli Ivan Ikić, Nemanja Tomašević, Frane Čirjak, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Nardin Mulahusejnović, Adnan Džafić i Musa Muhammed.  

Abubakar se već priključio treninzima i radu sa ekipom, a potpisao je ugovor do 31.12.2024. godine", saopšteno je iz Titove 38b.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije Abubakara tim sa Koševa je doveo još jednog Afrikanca, a riječ je Muhammedu Musi koji se već na startu sezone pokazao kao vrlo dobro pojačanje, a posebno je dobru partiju pružio protiv Sloge kada je Sarajevo slavilo 4:2 nakon preokreta, a zatim i protiv Posušja.

FK Sarajevo je sjajno otvorio novu sezonu Premijer lige BiH. Savladali su Borac u gostima sa 1:3, a zatim i pomenutu Slogu na svom terenu sa 4:2, dok je u subotu savladano Posušje. Novi izazov je u srijedu i meč protiv Tuzla Cityja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSA1987
Čirevi skaču, pritisak se diže, šugavica od ljubomore puši nam i liže :)
20 6
user1651398816
Nestalo bakra u sarajvu I onda rasiba doveli
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi