Simon Rožman u velikom problemu, otkriveno zašto Renan Oliveira nije u sastavu FK Sarajevo!

Potvđeno za SportSport.ba

Simon Rožman u velikom problemu, otkriveno zašto Renan Oliveira nije u sastavu FK Sarajevo! · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju danas u gostima protiv Sloge Meridian utakmicu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje našao se Renan Oliveira koji uopšte nije u konkurenciji za današnju utakmicu, te se sada zna i zašto.

Sloga i Sarajevo otvaraju današnji program kada je u pitanju najjači rang fudbala u našoj zemlju, a utakmica koja se igra u Doboju počet će u 13:30 sati.

Sat vremena prije početka utakmice Vlado Jagodić i Simon Rožman objavili su početne sastave, a u centru pažnje našao se brazilski napadač Renan Oliveira kojeg danas uopšte nema u konkurenciji za meč u Doboju.

Renan je ponajbolji igrač bordo kluba, ali Rožman danas ne može računati na usloge ovog napadača i umjesto njega mjesto u vrhu napada zauzeo je Hamza Čataković.

Kako je za SportSport.ba potvrđeno iz FK Sarajevo u pitanju je povreda, odnosno istegnuće lože.

Oglasi

To je sigurno veliki udarac za Sarajevo jer prema prvim neslužbenim informacijama Renan će biti van terena oko tri sedmce i kako stvari stoje propustit će veliki derbi protiv banjalučkog Borca koji se igra na Koševu idućeg vikenda.

Za Rožmana bi to sigurno bio veliki udarac s obzirom da je Renan ove sezone jedan od najboljih igrača Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brazilac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio sedam golova i dodao četiri asistencije. Kakav značaj ima dovoljno je reći da je zabio već šest golova na 11 utakmica u Premijer ligi.

Inače, Renan je u Sarajevo stigao početkom ove godine iz ukrajinskog tima Kolos Kovalivka, te ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurcina2
Opet su im sudije krive
4 4
kurcina2
Nebi Sarajevu ni Messi pomogo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi