Razišli se FK Sarajevo i Rijad Kobiljar

Prometno će biti i ove zime na Koševu

Razišli se FK Sarajevo i Rijad Kobiljar · Saznajemo

Samir Mlaćo
Rijad Kobiljar više nije član FK Sarajevo.

Naime, dvije strane su danas dogovorile sporazumni raskid saradnje, saznaje SportSport.ba.

Kobiljar je ove sezone upisao 12 nastupa u prvenstvu, većinom šansu dobijao sa klupe, a kod novog šefa struke Emira Obuće u posljednja tri meča nije bio u kombinaciji.

Sasvim očekivano, došlo je do raskida saradnje i sada će 26-godišnjak krenuti u nove izazove.

Kobiljar se na Koševo vratio iz njemačkog Urdingena, a nastupao je i za Rudar Velenje, NK Olimpija, HŠK Zrinjski, NK GOŠK, FK Olimpik, NK Travnik...

Bio je i mladi reprezentativac naše zemlje.

Ove sezone postigao je jedan pogodak i dodao jednu asistenciju. Osvojio je titulu prvaka u Premijer ligi sa Zrinjskim u sezoni 2016/17, te je bio prvak Slovenije sa Olimpijom, a osvojio je i Kup te zemlje.

FK Sarajevo će turbulentnu polusezonu završiti gostovanjem kod FK Leotar za dvije sedmice. U vikendu ispred nas bordo tim neće igrati s obzirom da je odgođen duel sa FK Željezničar. Derbi će biti odigran naredne godine, tačnije osmog marta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je sjajno krenuo u sezonu, a onda su krenulo loši rezultati. Nakon ispadanja u Kupu od zeničkog Čelika ostavku na mjesto šefa struke podnio je Feđa Dudić. Kao privremenom rješenje imenovan je Emir Obuća koji je upisao dvije vezane pobjede, ali i prvi poraz u vikendu iza nas.

Tim sa Koševa nakon 17 kola ima 25 bodova i zauzima petu poziciju. Jasno da će na u bordo taboru itekako biti prometno ove zime, a Kobiljar neće biti jedini koji će napustiti klub.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sad ce Rijad u Igman i tamo napraviti haos igrat grist ko lud. Ili u neki drugi klub iz Premijer lige. A kod nas truba nevidjena.
7 1
user1651398816
Ajde u slobodu?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi